Αρκετοί πολίτες «πήγαν» να σχεδιάσουν την Κηφισιά μέσω του προγράμματος SPARCS
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αρκετοί πολίτες «πήγαν» να σχεδιάσουν την Κηφισιά μέσω του προγράμματος SPARCS

Σημαντική η ανταπόκριση των πολιτών στην πρόσκληση του Δήμου Κηφισιάς μέσω του προγράμματος SPARCS «Ελάτε να σχεδιάσουμε την Πόλη μας» που αποτελεί το πρώτο βήμα για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος SPARCS – HORIZON 2020, προκειμένου «να βρούμε λύσεις και να βελτιωθεί η καθημερινότητά μας», όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου υλοποιήθηκαν δύο τηλεδιασκέψεις στο πλαίσιο του προγράμματος SPARCS, με την ομάδα εργασίας του προγράμματος από τον Δήμο Κηφισιάς, η πρώτη με συμμετέχοντες τους πολίτες και η δεύτερη με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Ελάτε να σχεδιάσουμε την Πόλη μας – City Vision 2050».

H ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη και οι πολίτες και οι σύμβουλοι διέθεσαν τον πολύτιμο χρόνο τους με τη παρουσία τους στη τηλεδιάσκεψη, αλλά και αποστέλλοντας τις ιδέες τους με email ή επικοινωνώντας τις τηλεφωνικά, σύμφωνα με τη διοίκηση.

Κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την εξέλιξη του προγράμματος SPARCS και τους στρατηγικούς πυλώνες πάνω στους οποίους εφαρμόζονται ήδη κάποιες καινοτόμες διαδικασίες από το Δήμο και στη συνέχεια, μέσα σε κλίμα συνεργασίας, σεβασμού και διάθεσης για συνεισφορά στο έργο του Δήμου, αναφέρθηκαν στις προτάσεις τους, έχοντας ως γνώμονα τη δική τους εμπειρία ως δημότες, προσθέτει ο Δήμος Κηφισιάς.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή, αναφέρθηκαν στη δημιουργία επέκτασης πρόσβασης σε πεζοδρόμια και τοπική συγκοινωνία για ΑμεΑ, επέκταση των δράσεων και σε περιοχές του Δήμου εκτός κέντρου, δημιουργία εργαστηρίων incubators (θερμοκοιτίδες) για την προσέλκυση και απασχόληση των νέων του Δήμου, δημιουργία portal για άμεση ενημέρωση των πολιτών για ότι δράσεις υπάρχουν στον Δήμο, ενίσχυση με δομές όπως πιλοτικά κέντρα υγείας με εξ’ αποστάσεως υποστήριξη του κοινού, δημιουργία οικολογικών μεθόδων για αλληλεπίδραση των δημοτών στην παραγωγή ενέργειας.

«Όλες οι προαναφερόμενες παρατηρήσεις και προτάσεις θα συμπεριληφθούν στο City Vision Workshop που θα πραγματοποιηθεί στις 2 & 3/11/2020 κατά τη διάρκεια του οποίου θα σχεδιάσουμε το City Vision που θα καθορίσει τις δράσεις του προγράμματος» συμπληρώνει η διοίκηση.

Ο ομάδα του Δήμου Κηφισιάς αποτελείται από τους:

  1. Σταύρο Ζαπάντη , πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου & υπεύθυνο προγράμματος SPARCS.
  2. Άρτεμις Γιαβάσογλου, project manager SPARCS.
  3. Κατερίνα Νικολάου , υπ. Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας SPARCS.

Η συγκεκριμένη δράση είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων που θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο με τη δημιουργία του City Vision 2050 του Δήμου Κηφισιάς, δηλαδή το όραμα της πόλης, αναφέρει η δημοτική αρχή, ενώ προσθέτει ότι το City Vision 2050 αποτελεί το ένα σημαντικό βήμα για το 5ετές πρόγραμμα SPARCS που έχει σκοπό να την ανάπτυξη βιώσιμων κοινοτήτων με μηδενικούς ρίπους άνθρακα, με δράσεις στους τομείς της αστικής ανάπλασης, της εξοικονόμησης ενέργειας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της έξυπνης πόλης, της βιώσιμης κινητικότητας κ.λπ.

Η σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζει πως το πρόγραμμα SPARCS είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Horizon 2020) και η Κηφισιά είναι μια από τις επτά πόλεις στην Ευρώπη που έχουν επιλεχθεί από τη Commission για να συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Τα αποτελέσματα, οι προτάσεις και οι δράσεις των επτά πόλεων του προγράμματος SPARCS θα υιοθετηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον σχεδιασμό της Ευρώπης, στους ανωτέρω τομείς, με χρονικό ορίζοντα το 2050», καταλήγει ο Δήμος Κηφισιάς.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα SPARCS θα βρείτε στη διεύθυνση: www.sparcs.info, ενώ μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του Δήμου για το πρόγραμμα SPARCS στο email: [email protected].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet