Αρμόδιες υπηρεσίες και δήμαρχος Κηφισιάς καθάρισαν το δάσος Κεφαλαρίου
Κοινωνία

Αρμόδιες υπηρεσίες και δήμαρχος Κηφισιάς καθάρισαν το δάσος Κεφαλαρίου

Με επιτυχία οργανώθηκε, την Κυριακή 18 Ιουλίου, συντονισμένη δράση καθαρισμού από τις διευθύνσεις Καθαριότητας, Πρασίνου με συμμετοχή και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς στο δάσος του Κεφαλαρίου.

Τα συνεργεία του Δήμου Κηφισιάς με τους προϊσταμένους τους και τον δήμαρχο Γιώργο Θωμακο, τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος-Ανακύκλωσης-Εθελοντισμού, Γιώργο Σκορδίλη και τον αντιδήμαρχο Νέας Ερυθραίας και Τοπικής Δημοκρατίας, Νικήτα Κόκκαλη μπήκαν στο δάσος από νωρίς το πρωί της Κυριακής και από το ύψος της συμβολής των οδών Καραϊσκάκη και Τομπάζη.

Χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα-φορτωτές, φορτηγά και ειδικά πριόνια. Απομακρύνθηκαν τεράστιες ποσότητες (άνω των 10 φορτηγών) ξερών κλαδιών από την αρχή του δάσους, τους δρόμους του, αλλά και από το βάθος του, που είτε βρίσκονταν κατακείμενα, αποτελώντας καύσιμη ύλη, είτε κρέμονταν και χρειάστηκε να κοπούν. Επίσης, τεμαχίστηκαν και απομακρύνθηκαν πεσμένοι κορμοί. Φυσικά ο καθαρισμός συμπεριέλαβε και άλλα ογκώδη αντικείμενα και απορρίμματα.

Το δάσος Κεφαλαρίου αποτελεί ιδανικό χώρο περιπάτου και απόλαυσης της φύσης, συγκεντρώνοντας πολλούς επισκέπτες εντός και εκτός Δήμου, όπως σημειώνει η δημοτική αρχή.

Ο Δήμος Κηφισιάς ανά τακτά διαστήματα παρακολουθεί και φροντίζει για την καθαριότητά του. Το συγκεκριμένο δάσος δεν έχει συμπεριληφθεί από την Πολιτική Προστασία του κράτους και την Πυροσβεστική Υπηρεσία στις περιοχές εκτάκτου ανάγκης και απειλουμένου κινδύνου, όπως το Φασίδερι και η Καστρίτσα, διότι δεν συνέτρεχαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet