Αυτοψία Γ. Θωμάκου και Στ. Πέτσα στα δάση Καστρίτσας και Φασίδερι στον Δήμο Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αυτοψία Γ. Θωμάκου και Στ. Πέτσα στα δάση Καστρίτσας και Φασίδερι στον Δήμο Κηφισιάς

Αυτοψία πραγματοποίησε την Κυριακή 30 Μαΐου 2021, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στα δάση Καστρίτσας και Φασίδερι που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή Κηφισιάς.

Τον υπουργό συνόδευσαν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, οι αντιδήμαρχοι Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Νικήτας Κόκκαλης και Μάνος Μαρκεσίνης, αντίστοιχα και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας, Πέτρος Παππάς, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την πορεία των εργασιών που είναι σε εξέλιξη για τρίτη εβδομάδα στα δάση Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Κηφισιάς κινήθηκε άμεσα, ακολουθώντας τη νέα διαδικασία (μετά την κήρυξη της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης) και ανέθεσε σε ειδικό εργολάβο τον καθαρισμό των δασικών εκτάσεων. Μέχρι χθες (1/6/21) έχουν συλλεχθεί 105 τετραξονικά φορτηγά με περισσοτέρους από 200 τόνους  δασικής καύσιμης ύλης.

Ο υπουργός είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει διά ζώσης τους εντατικούς και συνεχείς καθαρισμούς που πραγματοποιούνται στα δάση του Δήμου Κηφισιάς, προκειμένου να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Ενημερώθηκε, επίσης, πως στο βαθύ δάσος τόσο του Φασίδερι όσο και της Καστρίτσας υπάρχουν σημεία όπου δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση  τα μηχανήματα και απαιτούνται καθαριστές δάσους-υλοτόμοι οι οποίοι σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου, θα καθαρίσουν και θα προστατεύσουν τα δάση. Εάν με τη βοήθεια και την επιχορήγηση του κράτους το εγχείρημα αυτό υλοποιηθεί τα δάση θα είναι προστατευμένα στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς, μετά τη «Μήδεια» προχώρησε σε καθαρισμό και αποψίλωση του δασικού οδικού δικτύου. Ο Δήμος Κηφισιάς επίσης έχει ζητήσει νέες υδατοδεξαμενές για τα δάση, επισημαίνει η διοίκηση.

Αποστέλλεται σήμερα (2/6) η Τεχνική Έκθεση

Την Τετάρτη 2 Ιουνίου αποστέλλεται η Τεχνική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία εμπεριέχει την πορεία των εργασιών, αλλά και τις αναγκαίες ενισχύσεις για τον καθαρισμό των δασών.

Η συγκεκριμένη έκθεση ζητήθηκε στην ευρεία, έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαΐου με τη συμμετοχή και του κ. Θωμάκου.

Συνεχίζεται η αποκομιδή κηπαίων από τον αστικό ιστό

Συνεχιζόμενη είναι η προσπάθεια συλλογής κηπαίας ύλης και από το αστικό ιστό. Η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς και ιδιώτες συλλέγουν καθημερινά 120 με 220 τόνους κλαδιών από τους δρόμους της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

«Παρακαλούμε τους πολίτες πριν αποθέσουν κλαδιά και πράσινα απορρίμματα στους δρόμους να καλούν στα τηλέφωνα: 213 2007272 και 210 6200145, προκειμένου να προ-συνεννοηθούν με την αρμόδια υπηρεσία. Με αυτό τον τρόπο οι προσπάθειες  θα αποδώσουν και θα έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα», καταλήγει η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet