Γ. Θωμάκος: Και η φετινή σχολική χρονιά απαιτεί μεγάλη προσοχή εξαιτίας του κορωνοϊού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Θωμάκος: Και η φετινή σχολική χρονιά απαιτεί μεγάλη προσοχή εξαιτίας του κορωνοϊού

Μέρα του καθιερωμένου αγιασμού, αλλά και γνωριμίας με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους, ήταν η σημερινή (13/9) πρώτη μέρα στο σχολείο, για τις μαθήτριες και τους μαθητές του Δήμου Κηφισιάς. Οι αύλειοι χώροι των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων γέμισαν με χαρούμενες φωνές, αλλά και με προσδοκίες ότι η νέα σχολική χρονιά θα είναι υγειονομικώς καλύτερη από την προηγούμενη.

Με την ευκαιρία της καθιερωμένης τελετής του αγιασμού ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, παρέστη στο Νηπιαγωγείο Εκάλης και στα Δημοτικά Σχολεία 1ο, 7ο Κηφισιάς και 1ο Νέας Ερυθραίας, δίνοντας τις θερμές ευχές του στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, για καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά, δημιουργική, χαρούμενη και καλύτερη από τις προηγούμενες.

Ο κ. Θωμάκος μετέφερε τις ευχές όλου του Δήμου Κηφισιάς, καθώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα των αγιασμών απέτρεπαν την παρουσία πολλών ατόμων. Απευθυνόμενος στα παιδιά τόνισε ότι πιστεύει πως διαθέτουν τη δύναμη να κάνουν το σχολείο τους πρώτο από όλα. Συμπαραστάτης τους είναι ο Δήμος, για να υλοποιήσουν τις δημιουργικές ιδέες τους. Σημαντική προτεραιότητα του Δήμου είναι η φροντίδα των σχολικών συγκροτημάτων και γι’ αυτόν τον λόγο πραγματοποιούνται συνεχώς εργασίες βελτίωσής τους, όπως σημείωσε.

Ιδιαίτερα στα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας, ο δήμαρχος ανέφερε ότι είναι τυχερά καθώς οι μικρότεροι θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν το Δημοτικό Σχολείο σε σύγχρονα κτήρια με πολλές αίθουσες, με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη και εργαστήρια.

Ο κ. Θωμάκος επεσήμανε επίσης ότι και η φετινή χρονιά απαιτεί μεγάλη προσοχή και σχολαστική τήρηση των μέτρων κατά της Covid-19. «Δεν χρειάζεται να πάθουμε για να μάθουμε» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οι πιο θερμοί υποστηρικτές των μέτρων και του εμβολιασμού είναι εκείνοι που αρνούνταν να εμβολιαστούν και δυστυχώς νόσησαν, ταλαιπωρήθηκαν και υπέφεραν. Οι πολίτες αυτοί τώρα μας παρακινούν και μας παρακαλούν να εμβολιαστούμε».

Σε σχολεία που επισκέφθηκε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος παρευρέθηκαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Μάνος Μαρκεσίνης και Μιχάλης Καυγαλάκης και η πρόεδρος της ΔΕΠ, Κατερίνα Καραλή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet