Γ. Θωμάκος: Στρέφουμε το βλέμμα μας στις γυναίκες, τη χαρά της ζωής, τις μητέρες κάθε ζωής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Θωμάκος: Στρέφουμε το βλέμμα μας στις γυναίκες, τη χαρά της ζωής, τις μητέρες κάθε ζωής

Από τη Νέα Ερυθραία, πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης και μπροστά από το ανάγλυφο άγαλμα της Μάνας, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ευχήθηκε στις γυναίκες του Δήμου, για τη σημερινή (8/3) Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Ειδικότερα, ο κ. Θωμάκος ανέφερε στο, αφιερωμένο στις γυναίκες, μήνυμά του:

«Αγαπημένες συμπολίτισσες,

»Χρόνια πολλά για τη γιορτή σας, τη γιορτή της Γυναικάς. Ο Δήμος Κηφισιάς δίνει τον διμέτωπο αγώνα, με προληπτικά μέτρα κατά της πανδημίας, αλλά και με εντατικές προσπάθειες απέναντι στις επιπτώσεις της φυσικής καταστροφής.

»Σήμερα όμως το βλέμμα μας, η προσοχή μας και όχι μόνο αυτήν την ημέρα, στρέφεται αποκλειστικά σε εσάς, τις γυναίκες, τη χαρά της ζωής, τις μητέρες κάθε ζωής.

»Σας εύχομαι δύναμη κι αισιοδοξία για τη σκληρή καθημερινότητα.

»Ο Δήμος Κηφισιάς προωθεί προγράμματα για την προστασία της γυναίκας και προσπαθεί καθημερινά να υπογραμμίζει τον σεβασμό και την αγάπη προς εκείνη. Χρόνια Πολλά».

Ο Δήμος Κηφισιάς, σεβόμενος και τιμώντας τον ρόλο, τη δράση και τον καθημερινό αγώνα των γυναικών, προσπαθεί με τις υποστηρικτικές δομές του, όπως οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ και οι κοινωνικές δράσεις του, να βρίσκεται κοντά στη γυναίκα και να της παρέχει διευκολύνσεις που θα της επιτρέψουν να ανταποκριθεί στον ρόλο της, αναφέρει, χαρακτηριστικά η διοίκηση του Δήμου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσης, στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος προωθεί προγράμματα και δράσεις στους τομείς:

  • Ισότητας των Φύλων.
  • Παρακολούθησης του φαινομένου της συντροφικής βίας.
  • Ενδοοικογενειακής βίας/έμφυλης βίας.
  • Ενημέρωσης πιθανών θυμάτων και διευκόλυνση των καταγγελιών τους/Κίνημα Me Too.

Εν συνεχεία η δημοτική αρχή Κηφισιάς σημειώνει:

Συγκινητική νότα για τη σημερινή (8/3) Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το βίντεο για της Γυναίκες της Επανάστασης, που επιμελήθηκαν οι δραστήριες γυναίκες μέλη των τεσσάρων ΚΑΠΗ του Δήμου Κηφισιάς, σύγχρονες ηρωίδες καρτερικότητας και υπομονής εν καιρώ πανδημίας, συμπλέοντας με τον Εθνικό Εορτασμό 1821.

Τον συντονισμό της δράσης και την αφήγηση είχε η αρμόδια αντιδήμαρχος, Νίνα Ασπασία Βλάχου. Αξιοσημείωτη και η συμβολή της προϊσταμένης των ΚΑΠΗ, Μαίρης  Κανελλοπούλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet