Γ. Θωμάκος: O αγώνας των μαθητών για τη φετινή χρονιά είναι διπλός: Υγεία και Γνώση
Κοινωνία

Γ. Θωμάκος: O αγώνας των μαθητών για τη φετινή χρονιά είναι διπλός: Υγεία και Γνώση

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, μιας σχολικής χρονιάς με πολλές ιδιαιτερότητες και αλλαγές στην καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών, βρέθηκε κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ειδικότερα, ο κ. Θωμάκος παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμών του 3ου Λυκείου Κηφισιάς και του Νηπιαγωγείου Εκάλης. Στον αγιασμό του πρώτου σχολείου παραβρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη.

Ο δήμαρχος ευχήθηκε στη «μεγάλη οικογένεια της μάθησης» και στους γονείς, χρόνια πολλά και καλή σχολική χρονιά με δύναμη και υγεία και «ο Τίμιος Σταυρός που εορτάσαμε βοήθεια όλων μας».

Ειδικότερα, ο κ. Θωμάκος τόνισε σχετικά:

Ο Τίμιος Σταυρός που εορτάζουμε βοήθεια όλων μας.

Βρέθηκα στους Αγιασμούς του 3ου Λυκείου Κηφισιάς και του Νηπιαγωγείου Εκάλης. Συγχαρητήρια στο λύκειο για τις επιδόσεις του. Άκουσα από τον διευθυντή και τους καθηγητές προβλήματα και προτάσεις.

Προς τους μαθητές, εκτός από ευχές τόνισα ότι εφέτος ο αγώνας τους είναι διπλός: Υγεία και Γνώση.

Λογικό να αισθάνονται άτρωτοι, αλλά χωρίς προφυλάξεις από εκείνους, θα κινδυνεύσουν οι γονείς τους. Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στον αγιασμό φορούσαν μάσκα.

Στο νηπιαγωγείο μίλησα με τα παιδάκια που μαθαίνουν να κάνουν τον σταυρό τους και δεν τους πειράζει η μάσκα. Συζήτησα με τις νηπιαγωγούς και έκανα ενημέρωση στους γονείς, έξω από το νηπιαγωγείο. Τις μάσκες από ΥΠ.ΕΣ. και ΚΕΔΕ, στείλαμε παντού.

Τριπλασιάσαμε τους εργαζόμενους καθαριότητας των σχολείων. Όλοι τους έκαναν και θα κάνουν το τεστ. Απολυμάνσεις και αντισηπτικά παντού.

Στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς θα επιδιώξουμε όσο ο καιρός το επιτρέπει δραστηριότητες στις αυλές με πολλές μικρές ομάδες παιδιών.

Το Τοπικό Ιατρικό Συμβούλιο του Δήμου μας θα προσφέρει συνεχώς οδηγίες.

Μεγάλη εργολαβία επισκευών ξεκίνησε από το καλοκαίρι. Έτοιμο το υπερσύγχρονο και μεγάλο 10ο Νηπιαγωγείο για τις Αδάμες και τον Γράμμο Φοίνικα. Έτοιμος και ο καινούργιος 12ος Βρεφονηπιακός Σταθμός (Ιωνίας και Τροίας), με τεράστια αυλή και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Όλα αυτά με εντατική εργασία εργολάβων, δημοτικών συνεργείων, εκπαιδευτικών, αρκετών αιρετών συνεργατών και αρμοδίων διευθύνσεων. Τους ευχαριστώ για όλα!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet