Τις εργασίες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας επιθεώρησε ο δήμαρχος Κηφισιάς
Κοινωνία

Τις εργασίες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας επιθεώρησε ο δήμαρχος Κηφισιάς

Έπιασαν δουλειά, πριν έναν μήνα, τα τεχνικά συνεργεία στο ιστορικό σχολείο τριών γενεών Ερυθραιωτών, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας, για το έργο της «στερέωσης και αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου και προσθήκης στατικώς ανεξάρτητου κτηρίου» με συνολική δαπάνη προϋπολογισμού 3.900.000 ευρώ, όπως ενημερώνει ο Δήμος Κηφισιάς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ήδη κατά την πρώτη φάση εργασιών που αφορούν στο υφιστάμενο κτήριο έχουν αποξηλωθεί τα επιχρίσματα και οι τοιχοποιίες του δευτέρου ορόφου. Εντύπωση προκαλεί, η αποκάλυψη της «πέτρας», που χτίστηκε το σχολείο το 1930, επισημαίνει η διοίκηση, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν αποξηλώσεις κουφωμάτων και λαμαρίνων της σκεπής, ώστε να γίνει εξ αρχής μόνωση.

Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν:

  • Αποκατάσταση και στερέωση οροφής του 1ου ορόφου υφισταμένου κτηρίου Ι (1930).
  • Αποκατάσταση και ενίσχυση της πέτρας στο κτήριο Ι.
  • Καθαίρεση της τοιχοποιίας ώστε να αποκαλυφθούν οι κολόνες του ισογείου στο κτήριο ΙΙ (1970).
  • Ενίσχυση των υφισταμένων κολόνων κτηρίου ΙΙ.
  • Εκσκαφή περιμετρικά του υφισταμένου κτηρίου Ι, ΙΙ, για κατασκευή και ενίσχυση των συνδετήριων δοκαριών.
  • Εκσκαφή για τη θεμελίωση του στατικώς ανεξαρτήτου νέου κτηρίου.

Το έργο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά το ποσό 2.477.338,22 ευρώ και για το τμήμα του έργου «Στερέωση και αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων στο 1ο Δ.Σ. της Δ. Ε. Νέας Ερυθραίας» υπάρχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση από πόρους του Δήμου, με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, ύψους 1.422.661,78 ευρώ, όπως αναφέρει η διοίκηση.

Σύμφωνα με τον Δήμο Κηφισιάς, πρόκειται για το πιο σημαντικό έργο για τη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της ασφάλειας-στατικότητας του κτηρίου, αλλά και των αναγκαίων χώρων για το σύγχρονο μαθητικό πληθυσμό.

«Ο Δήμος Κηφισιάς με συντονισμένες ενέργειες τόσο του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου όσο και του αρμόδιου αντιδημάρχου, Μιχάλη Καυγαλάκη, του επιβλέποντα μηχανικού της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Διονύση Μεταξά, αλλά και των ΚτΥπ Α.Ε. κατάφερε να δρομολογήσει το μεγάλο αυτό έργο για τη Νέα Ερυθραία», συμπληρώνει η δημοτική αρχή.

Η οικοδομική άδεια εκδόθηκε στις 23/7/2018, με μελέτες και τεύχη δημοπράτησης αποκλειστικά του Δήμου, σημειώνει η διοίκηση, επισημαίνοντας ότι έκτοτε ακολούθησαν, γραφειοκρατικές διαδικασίες για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, την προγραμματική σύμβαση με Περιφέρεια Αττικής, υπουργείο Πολιτισμού και ΚτΥπ Α.Ε. και τελικώς τη δημοπράτηση του έργου από την τελευταία.

«Στο μεταξύ εξασφαλίστηκε ασφαλώς, η ακεραιότητα των μαθητών. Ο Δήμος επένδυσε σε στέρεο, μελλοντικό σχολείο. Να γεφυρώνει την ιστορία της Νέας Ερυθραίας, με τις επόμενες γενιές», τονίζει η δημοτική αρχή.

Τις εργασίες επιθεώρησαν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, με τον αντιδήμαρχο Ύδρευσης του Δήμου και εποπτείας ανέγερσης επισκευών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας, Μιχάλη Καυγαλάκη, αναφέρει, τέλος, η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet