Δεν θα λειτουργήσει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας στις 6/3
Κοινωνία

Δεν θα λειτουργήσει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας στις 6/3

Κλειστό θα παραμείνει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, έπειτα από απόφαση του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, λόγω ζημιών στην οροφή του.

Τμήμα της οροφής του κτηρίου αποκολλήθηκε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με έκθεση αυτοψίας πρέπει να τοποθετηθεί προστατευτικό δικτύωμα για την αποφυγή οποιουδήποτε ατυχήματος έως τη διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων στο κτήριο.

Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον για αύριο, ενώ οι γονείς θα ενημερωθούν με εκ νέου ανακοίνωση, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση του δημάρχου.

Κατόπιν αποκόλλησης τμημάτων οροφής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας στις 26/2/2015 και άκαρπης αναμονής προσέλευσης ειδικού συνεργείου των «Κτιριακών Υποδομών» («ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.» πρώην ΟΣΚ Α.Ε.) ώστε να γνωμοδοτήσει περί της στατικότητας ασφάλειας κτηρίου και μαθητών, ζητήθηκε κατεπειγόντως από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου μας σχετική αυτοψία.

Σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 9633/5-3-2015 έγγραφο του διευθυντή κ. Ηλία Σπυρόπουλου προτείνεται «η πραγματοποίηση δοκιμαστικών τομών επί του κονιάματος των οροφών σε όλη την έκτασή τους» αλλά και η εκκένωση τριών αιθουσών διδασκαλίας και άλλων χώρων.

Επειδή σύμφωνα με την ανωτέρω Έκθεση αυτοψίας, πρέπει επιπλέον να τοποθετηθεί και «προστατευτικό δικτύωμα καταλλήλου αντοχής και στηρίξεως για την αποφυγή οποιουδήποτε ατυχήματος έως τη διεξαγωγή των ανωτέρω δειγματοληπτικών ελέγχων», αποφασίζεται τουλάχιστον για αύριο Παρασκευή 6/3/2015 η μη λειτουργία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας προς αποφυγή οποιουδήποτε ατυχήματος.

Για την περαιτέρω λειτουργία του Σχολείου θα εκδοθεί επόμενη ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς

Γιώργος Θωμάκος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet