ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς: Χρέος μας να σπάσουμε τη σιωπή για την εξάλειψη όλων των μορφών έμφυλης βίας!
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς: Χρέος μας να σπάσουμε τη σιωπή για την εξάλειψη όλων των μορφών έμφυλης βίας!

Με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκαρώτου, για τον βιασμό που υπέστη σε ηλικία 21 ετών από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) Κηφισιάς σημειώνει ότι στέκεται στο πλευρό της κορυφαίας αθλήτριας.

Ειδικότερα, η ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) Κηφισιάς στέκεται στο πλευρό της χρυσής ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα Σοφίας Μπεκατώρου, που βρήκε το θάρρος να μιλήσει δημόσια για τη σεξουαλική κακοποίηση και τον βιασμό που βίωσε σε νεαρή ηλικία από αθλητικό παράγοντα, δίνοντας το έναυσμα να μιλήσουν και άλλες συναθλήτριές της.

Το κίνημα «MeToo», που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης με πρωταγωνιστή τον μεγάλο παραγωγό ταινιών του Χόλυγουντ H. Γουάινστιν, αναδεικνύει την έκταση του σεξισμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης που εξακολουθούν να  αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα νέα κορίτσια σήμερα. Δεν λείπουν όμως και οι περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης αγοριών, ενήλικων ανδρών ή ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, τις οποίες σκεπάζει ακόμη η σιωπή.

Η Σύμβαση του Συμβουλίου της  Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης) που έχει επικυρωθεί από τη χώρα μας (Ν. 4531/2018) αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων. Δυστυχώς όμως δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως μέχρι σήμερα. 

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην πρόληψη και καταπολέμηση των διακρίσεων και της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Για τον λόγο αυτό, η ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς θέτει στον πυρήνα της παρέμβασής της τη δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών όπου θα παρέχεται εξειδικευμένη υποστήριξη και συμβουλευτική.

Είναι χρέος μας γυναίκες και άνδρες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να σπάσουμε τη σιωπή για την εξάλειψη όλων των μορφών έμφυλης βίας!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet