Διαδικτυακή εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία εν μέσω κορωνοϊού από τη ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς στις 23/11
Κοινωνία

Διαδικτυακή εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία εν μέσω κορωνοϊού από τη ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς στις 23/11

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Κηφισιάς (ΔΕΠΙΣ) με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που είναι η 25η Νοεμβρίου, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία στις τοπικές κοινωνίες στη συγκυρία της πανδημίας του κορωνοϊού», όπως ενημερώνει η διοίκηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στις 18:30, διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom και με ταυτόχρονη προβολή στη σελίδα του facebook του Δήμου Κηφισιάς.

Κατωτέρω, θα βρείτε τις ομιλήτριες, καθώς και το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Ομιλήτριες:

  • Μαρία Συρεγγέλα, γενική γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, «Πολιτικές της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας».
  • Αγγελική Παπάζογλου, δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς, πρόεδρος ΔΕΠΙΣ, «Συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας».
  • Χρυσούλα Μπακού, διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς, αστυνομικός υποδιευθυντής, «Περιστατικά βίας-Η γυναίκα-αστυνομικός και ο τρόπος προσέγγισης της απέναντι στη γυναίκα “θύμα”. Στατιστικά στοιχεία-Συνεργασία με άλλους φορείς»
  • Χαρά Βλαστάρη-Δυοβουνιώτου, ψυχολόγος-κοινωνιολόγος, «Οι μεταμορφώσεις της (έμφυλης) βίας σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο».
  • Λάουρα Αλιπράντη, δρ. Κοινωνιολογίας, αντιπρόεδρος ΔΕΠΙΣ, «Η  συμβολή του EIGE  στην καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας».
  • Μίκα Ιωαννίδου, δικηγόρος-μέλος ΔΕΠΙΣ, επικεφαλής της Ελληνικής  Αντιπροσωπείας του ΕΛΓ, «Ο ρόλος των  γυναικείων οργανώσεων  στην  αντιμετώπιση της  βίας και  της  ενδοοικογενειακής βίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet