Κοινωνία Παρούσα: Διαδικτυακή εκδήλωση για την ασφαλή σχολική λειτουργία εν μέσω Covid-19
Κοινωνία

Κοινωνία Παρούσα: Διαδικτυακή εκδήλωση για την ασφαλή σχολική λειτουργία εν μέσω Covid-19

Η δημοτική παράταξη Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη διοργανώνει τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 στις 19:00 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Ασφαλής λειτουργία των σχολείων την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού», με βασική ομιλήτρια την κ. Αθηνά Λινού, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής «Prolepsis».

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom και θα μεταδοθεί live streaming στο facebook της παράταξης.

H παράταξη αναφέρει ότι με τον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19 να αυξάνεται και ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί, με τις ιώσεις και την εποχική γρίπη να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, γονείς,  μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τη νέα πραγματικότητα που τους επεφύλασσε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Στη συνέχεια της σχετική ανακοίνωσης η Κοινωνία Παρούσα κάνει λόγο για σχολεία ανοχύρωτα στην πανδημία, με πολυπληθείς τάξεις, με ένα διαγωνισμό παρωδία για τα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες), χωρίς τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και επιπλέον προσωπικού καθαριότητας και χωρίς τα απαραίτητα δωρεάν διαγνωστικά τεστ, τα οποία επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

«Ενώ, οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για την απολύμανση των σχολικών χώρων, την συνεχή προμήθεια αντισηπτικών, τη συνεχή προμήθεια μασκών για όλους (εκπαιδευτικούς, μαθητές, εργαζόμενους καθαριότητας), την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, και την παροχή μαζί με το υπουργείο Παιδείας όλων των τεχνικών μέσων, σε μαθητές που έχουν ανάγκη, προκειμένου να παρακολουθήσουν, εφόσον τους είναι αναγκαίο, σύγχρονα ή ασύγχρονα την εκπαιδευτική διαδικασία» σημειώνει η παράταξη, ενώ προσθέτει ότι «για όλα αυτά τα αυτονόητα που μας απασχολούν όλους, για το κύριο και πρωταρχικό ζήτημα που είναι η διασφάλιση της υγείας στην εκπαιδευτική κοινότητα και κατ’ επέκταση στο σπίτι θα μιλήσει η κ. Αθηνά Λινού, θα μοιραστεί με το κοινό τις τεκμηριωμένες επιστημονικές της γνώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και θα απαντήσει σε ερωτήματα και απορίες».

Τέλος, η παράταξη αναφέρει:

«Είναι η ώρα της ευθύνης των οργάνων της Πολιτείας να ενεργοποιηθούν ουσιαστικά, για την προστασία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων τους και η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει έναν καίριο ρόλο σε αυτό. Η ατομική ευθύνη και μια μάσκα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Απαιτούνται αποτελεσματικές και εφαρμόσιμες παρεμβάσεις, πριν είναι πολύ αργά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet