Δράσεις στον Δήμο Κηφισιάς για την Ημέρα Κατά της Βίας των Γυναικών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δράσεις στον Δήμο Κηφισιάς για την Ημέρα Κατά της Βίας των Γυναικών

Τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κηφισιάς, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, συμμετέχουν με έργα-δημιουργίες τους στη διακόσμηση του περιπτέρου του Κέντρου Κοινότητας στην εκδήλωση για την Ημέρα Κατά της Βίας των Γυναικών.

Οι ζωγραφιές των παιδιών προέκυψαν μέσα από βιωματικές δραστηριότητες (συζήτηση, ανάγνωση παραμυθιού, δραματοποίηση, χορός, κουκλοθέατρο, εικαστικές δημιουργίες), με θέμα τον σεβασμό στη γυναίκα αλλά και τον άνθρωπο.

Μέσα από τις δράσεις αυτές ήρθαν σε επαφή με την έννοια του σεβασμού, της φροντίδας, της πίστης, του θάρρους, της δύναμης και της ελπίδας σημειώνει η δημοτική αρχή και προσθέτει:

«Όλοι μας μπορούμε να αφήσουμε το δικό μας αισιόδοξο μήνυμα, τη σκέψη μας και τη συμβουλή μας σχετικά με τη συγκεκριμένη ημέρα, σε καλαίσθητο πίνακα που θα είναι τοποθετημένος στο περίπτερο της δράσης».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στο Εμπορικό Κέντρο της Κηφισιάς, από τις 10:00 έως τις 14:00.

Στο ενημερωτικό περίπτερο, εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας θα διανέμει έντυπο υλικό της δομής, της ΔΕΠΙΣ και της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, θα συνομιλεί με τους πολίτες πληροφορώντας τους για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου, καθώς και για θέματα έμφυλης βίας.

Μαζί με το έντυπο υλικό θα δίνεται το πορτοκαλί κορδελάκι της εκστρατείας και ένα λουλούδι με μήνυμα κατά της βίας σε κάθε γυναίκα. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστεί ένα δρώμενο από δάσκαλο πολεμικών τεχνών και εθελόντριας σχετικό με το θέμα. 

Μάλιστα, στο πορτοκαλί χρώμα, που αποτελεί σύμβολο στον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, θα φωταγωγηθεί το δημαρχείο Κηφισιάς την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, παρουσία μελών της ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς και γυναικείων οργανώσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet