Δωρεάν έλεγχος όρασης για αμβλυωπία σε παιδιά Νηπ/γείου & Δημοτικού
Κοινωνία

Δωρεάν έλεγχος όρασης για αμβλυωπία σε παιδιά Νηπ/γείου & Δημοτικού

Δωρεάν έλεγχο όρασης για την αμβλυωπία θα διεξάγει ο Δήμος Κηφισιάς σε όλα τα παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού του Δήμου, με στόχο, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα δημόσιας υγείας.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από τον οφθαλμίατρο – χειρουργό Λεωνίδα Παπαδόπουλο, ο οποίος διαθέτει τον κατάλληλο φορητό επιστημονικό εξοπλισμό, στο ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας (Κώστα Βάρναλη 58) την Κυριακή 26 Νοεμβρίου και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 από τις 9:00 έως τις 14:00.

Για την εξέταση θα πρέπει να έχει οριστεί ραντεβού, μέσω της προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) του Δήμου Κηφισιάς, Κατερίνα Καραλή, αποστέλλοντας μήνυμα στο e-mail [email protected] ή sms στον αριθμό κινητού τηλκεφώνου 6944 703230.

Τι είναι η αμβλυωπία

Η αμβλυωπία (τεμπέλικο μάτι) αποτελεί μία οφθαλμολογική πάθηση κατά την οποία συνήθως ο ένας οφθαλμός του ασθενούς έχει μειωμένη όραση η οποία δεν διορθώνεται με γυαλιά οράσεως. Η πιο συχνή αιτία της αμβλυωπίας είναι η ύπαρξη μιας διαθλαστικής ανωμαλίας (υπερμετρωπία, αστιγματισμός, μυωπία) στον ένα από τους δύο οφθαλμούς από παιδική ηλικία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ένας οφθαλμός να έχει καλή όραση, ενώ ο άλλος οφθαλμός με τη διαθλαστική ανωμαλία να έχει θολή.

Ως συνέπεια αυτού το μικρό παιδί δεν παραπονιέται δεδομένου ότι βλέπει επαρκώς με τον υγιή οφθαλμό και γι΄ αυτό η οφθαλμολογική εξέταση δεν επισπεύδεται.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια που η κατάσταση αυτή μένει αδιάγνωστη και αθεράπευτη, ο εγκέφαλος δέχεται μια καθαρή εικόνα από τον υγιή οφθαλμό και μία θολή από τον παθολογικό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet