Δύο σεμινάρια αναζήτησης εργασίας πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Δύο σεμινάρια αναζήτησης εργασίας πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κηφισιάς

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν τρία βιωματικά εργαστήρια αναζήτησης εργασίας και επαγγελματικών δεξιοτήτων, στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Κηφισιάς με σκοπό την υποστήριξη των ανέργων ωφελούμενων του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς, στις συστηματικές προσπάθειες του Δήμου Κηφισιάς και του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου προκειμένου  να προσφερθεί σε άνεργους δημότες η δυνατότητα να καταστούν πιο αποτελεσματικοί στην επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων.

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν στα βιωματικά εργαστήρια ήταν:

  1. «Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας»: Προτάθηκαν χρήσιμα εργαλεία για τη διαδικασία της αναζήτησης εργασίας.
  2. «Διαχείριση Άγχους»: Αναλύθηκε η έννοια του στρες και οι αρνητικές συνέπειες στην απόδοση, τη συμπεριφορά και την υγεία. Παρουσιάστηκαν μικρά μυστικά για τη διαχείρισή του.
  3. «Συμβουλές για μια επιτυχημένη συνέντευξη»: Τα δέκα λεπτά μιας συνέντευξης είναι πιθανό να κρίνουν το προσωπικό επαγγελματικό μας μέλλον. Στο εργαστήριο δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές για το πώς ο υποψήφιος μπορεί να παρουσιάσει τις ικανότητές του, τις εμπειρίες του ακόμα και τις προσωπικές του αξίες.

Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν από τη σύμβουλο Εκπαίδευσης, Παναγιώτα Σύζινου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet