Εγκαινιάστηκε το 2ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς
Κοινωνία

Εγκαινιάστηκε το 2ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς

Οι μικροί μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε έναν όμορφο εκπαιδευτικό χώρο.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, ο αγιασμός και τα εγκαίνια του σχολείου, παρουσία του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου, του προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής – αντιδημάρχου Βαγγέλη Αυλήτη, της προέδρου της ΔΕΠ, Κατερίνας Καραλή, της δημοτικής συμβούλου Αγγελικής Παπάζογλου και σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου. Τον αγιασμό τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Θεόδωρος Γρύλλης από την ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.

Το 2ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς βρίσκεται στην οδό Κέδρου 2, στην Κάτω Κηφισιά και λειτουργεί εδώ και έναν μήνα σε δημοτικό κτήριο το οποίο ανακατασκεύασε ο Δήμος, με ιδίους πόρους. Πρόκειται για ένα έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Η μεταστέγαση του 2ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς, το οποίο συστεγαζόταν με το  4ο Δημοτικό Κηφισιάς, προσφέρει στους μικρούς μαθητές και των δύο σχολείων καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης.

Κατά την ομιλία του προς τους παριστάμενους και την εκπαιδευτική κοινότητα, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γ. Θωμάκος, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στο έργο, όπως την Τεχνική Υπηρεσία, την Υπηρεσία Δόμησης και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου, καθώς και την εκπαιδευτική κοινότητα, νηπιαγωγούς, Ένωση Γονέων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Ο κ. Θωμάκος επεσήμανε επίσης «Το άνετο και ευήλιο δημοτικό κτήριο, δωρεά του ιδρύματος Λεβέντη γίνεται μια ζεστή φωλιά και γεμίζει από τα χαρούμενα τιτιβίσματα των παιδιών μας, τα οποία αποκτούν  ένα σύγχρονο σχολικό περιβάλλον. Η σημασία της προσχολικής αγωγής στην ανάπτυξη των παιδιών μας είναι σημαντική και ο Δήμος Κηφισιάς προσπαθεί και δίνει λύσεις στα θέματα που προκύπτουν διαμορφώνοντας τις καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης και φιλοξενίας. Το 2ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς βρίσκεται, πολύ κοντά στη βίλα Κουτούπη, αλλά και στον χώρο όπου θα στεγαστεί η Αρχαιολογική Συλλογή του Δήμου. Στην περιοχή διαμορφώνεται ένας σύγχρονος χώρος εκπαίδευσης και πολιτισμού».

«Καλορίζικο το καινούριο μας σχολείο» ευχήθηκε η πρόεδρος της ΔΕΠ, Κ. Καραλή, η οποία ως εκπαιδευτικός μίλησε με την ποίηση του Γιάννη Ρίτσου «άλλη χαρά/ δεν είναι πιο μεγάλη/ από τη χαρά που δίνεις».

«Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Κηφισιάς για το υπέροχο σχολείο και τις άριστες συνθήκες εκπαίδευσης για τους μαθητές» τόνισε η διευθύντρια του 2ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς, Ειρήνη Μαργαρώνη.

Στο νέο νηπιαγωγείο οι αίθουσες διδασκαλίας είναι ευρύχωρες, βαμμένες με ευχάριστα χρώματα και γεμάτες όμορφες ζωγραφιές. Υπάρχει μεγάλο προαύλιο με παιδική χαρά που υποδέχεται ευχάριστα τα παιδιά το πρωί και τα ξεκουράζει κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Η λιτή εκδήλωση έκλεισε με τον δήμαρχο Κηφισιάς και την πρόεδρο της ΔΕΠ να δωρίζουν στους μικρούς μαθητές μπαλόνια και να συνομιλούν μαζί τους για το νέο τους σχολείο. Στο τέλος τα μπαλόνια αφέθηκαν να φύγουν ψηλά στον ουρανό μαζί με τις ευχές όλων για τον νέο εκπαιδευτικό χώρο στον Δήμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet