Εκδήλωση στην Κηφισιά για την «Περιβαλλοντική ηθική στα έργα των Ν. Βρεττάκου και Οδ. Ελύτη»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εκδήλωση στην Κηφισιά για την «Περιβαλλοντική ηθική στα έργα των Ν. Βρεττάκου και Οδ. Ελύτη»

Σε έναν από τους πιο εμβληματικούς χώρους τέχνης της χώρας και μέσα σε ένα «κλίμα» ψυχικής ανάτασης και ευφροσύνης, πραγματοποιήθηκε η λογοτεχνική εκδήλωση με θέμα «Ποιητική και οικοκριτική: Η Περιβαλλοντική ηθική στα έργα του Νικηφόρου Βρεττάκου και Οδυσσέα Ελύτη».

Την εκδήλωση προλόγισε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Κηφισιάς Γιώργος Σκορδίλης – με μία εμπεριστατωμένη ομιλία σε μία ιστορική συνέχεια σύνδεσης ιστορίας και περιβάλλοντος.

Ακολούθησε η ομιλία της λογοτέχνιδας Σοφίας Σκλείδα η οποία ανέλυσε με βάθος και σαφήνεια θέματα ποιητικής και παιδείας.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο λογοτέχνης Κωνσταντίνος Γεωργάτος με θέμα τη σύνδεση της περιβαλλοντικής ηθικής στα έργα του Οδυσσέα Ελύτη και σε ένα δεύτερο μέρος ανέλυσε την επίδραση -μέσω της πνευματικής «ισχύος» – της ποίησης στη σύγχρονη ζωή του ανθρώπου, καθώς και τον ρόλο της στην ποιοτική του πορεία και την ψυχική του ανάταση.

Την εκδήλωση «έντυσαν» μελωδικά οι Ειρήνη Τσαλαβούτα, σοπράνο, Ιφιγένεια Κουρούση, σολίστ καθηγήτρια πιάνου και Τατιάνα Μανωλίδου, συνθέτρια μουσικός.

Μεταξύ των προσκεκλημένων παρεβρέθησαν: Ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Κεχρής, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού Μανώλης Κουρμαδιάς, η γενική γραμματέας του Δήμου Κηφισιάς Ρόζυ Χαριτοπούλου, ο πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Ομοσπονδίας και δρ. ειδικής αγωγής Στέφανος Κούτρας, ο πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ενώσεως Αθηνών Θωμάς Σούλος, η πρόεδρος της Ενώσεως Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας Κατερίνα Μουστάκη, ο πρόεδρος των φίλων ορχήστρας ποικίλης μουσικής Κηφισιάς Vianello Francesco, ο διευθυντής του Γυμνασίου Νέας Περάμου Βασίλης Ταατήρης, το μέλος του Δ.Σ ΝΠΔΔ «Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς Βαγγέλης Παναγιωτουνάκος, εκπρόσωποι πνευματικών φορέων και λογοτεχνικών ενώσεων, σωμάτων ασφαλείας και στρατού ξηράς.

Η δημοτική αρχή ευχαριστεί θερμά την πρόεδρο του «Βικέλα» κ. Βλάχου και τους συνεργάτες της για την άρτια οργάνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet