Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς γιορτάζει με κάθε επισημότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της Εθνικής Εορτής με την τελετή Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό  Αγίου Δημητρίου, την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων, την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον δήμαρχο Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο, και τη μαθητική παρέλαση.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Γενικός σημαιοστολισμός στον Δήμο Κηφισιάς από την ανατολή του ηλίου της 25ης μέχρι και τη δύση της 28ης Οκτωβρίου και φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων και ΝΠΔΔ του Δήμου, οργανισμών και τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

7:00-10:30: Όρθρος – Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

10:30: Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Δημητρίου.

18:00: Μεθέορτος Εσπερινός. Παράκληση στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία.

10:30: Κατάθεση στεφάνων σχολείων Εκάλης στο Μνημείο Πεσόντων (Πλατεία Κέννεντυ, Εκάλη).

11:30: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στη Νέα Ερυθραία (Ελευθερίου Βενιζέλου & Λουκή Ακρίτα) από αντιπροσωπευτικές ομάδες μαθητών σχολείων, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εκπροσώπων σωματείων, συλλόγων, καθηγητών, δασκάλων.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

7:30: Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπήσουν χαρμόσυνα.

11:00: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά.

11:30: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων (Λ. Κηφισίας & Ζηρίνη, Κηφισιά) και κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο, εκπροσώπους των Αστυνομικών Τμημάτων, τον διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων και πολιτικών κομμάτων.

12:00: Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον δήμαρχο.

Παρέλαση εκπροσώπων της Εθνικής Αντίστασης, των μαθητών, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και των συλλόγων του Δήμου, στην πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά.

Μετά το πέρας της παρέλασης, θα ακολουθήσει κέρασμα στην πλατεία άνωθεν του υπογείου σταθμού αυτοκινήτων, όπου θα χορέψει το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet