Εποικοδομητική η εκδήλωση επιχειρηματικότητας για τους μαθητές λυκείου της Κηφισιάς
Κοινωνία

Εποικοδομητική η εκδήλωση επιχειρηματικότητας για τους μαθητές λυκείου της Κηφισιάς

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση επιχειρηματικότητας που απευθυνόταν σε μαθητές λυκείου και από τα τέσσερα λύκεια του Δήμου Κηφισιάς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό του δημάρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου, ο οποίος δήλωσε ότι ο Δήμος θα είναι πάντα δίπλα στα νέα παιδιά της πόλης μας, ακούγοντας τις ανάγκες τους και προσπαθώντας να τα στηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης επικεντρώθηκε στις παρουσιάσεις των τεσσάρων επιχειρηματιών/ομιλητών.

  • Ο κ. Γιώργος Σπιθουράκης, απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών στην Τεχνητή Νοημοσύνη και την Πληροφορική από το πανεπιστήμιο University College London, μέσα από τη δική του προσωπική ιστορία περιέγραψε το ταξίδι μίας start up εταιρείας και πώς διαφέρουν οι start ups από τις υπόλοιπες εταιρείες. Επίσης, εστίασε στο πως δημιουργείται μία start up εταιρεία και ποιος είναι ο δρόμος προς την επιτυχία.
  • Ο κ. Κωνσταντίνος Αναστασιάδης, Τεχνολόγος Γεωπόνος Φυτικής Παραγωγής, περιέγραψε τον σχεδιασμό ενός συστήματος καλλιέργειας εκτός εδάφους, προσαρμοσμένο στο μεσογειακό κλίμα και με εύκολα διαθέσιμα υλικά. Η ιδέα του αυτή προέκυψε από το ερώτημα «πώς θα φτιάξω τον δικό μου “μπαξέ” με λαχανικά χωρίς χημικά, ενώ δεν διαθέτω ούτε μεγάλο χώρο αλλά ούτε και χώμα».
  • Η κα Δανάη Μπεζαντάκου, CEO της Navigator Shipping Consultants και Concept Founder του Young Executives & Students (YES) Forum, αναφέρθηκε στην ελληνική ναυτιλία και στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην παγκόσμια αγορά. Επίσης, περιέγραψε το οργανόγραμμα μιας ναυτιλιακής εταιρείας και ανέφερε τις διάφορες ειδικότητες που θα μπορούσαν να εργασθούν στη ναυτιλία, οι οποίες προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους εξειδίκευσης.
  • Ο κ. Σπύρος Μιχαλούλης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας από την εταιρεία Orientum, παρουσίασε την προσωπική του ιστορία, πως έκανε ο ίδιος τις επιλογές του επαγγέλματος πρώτα και μετά των σπουδών του με παρότρυνση της οικογένειάς του να ακολουθήσει το επάγγελμα του λογιστή, αφού υπήρχε το οικογενειακό λογιστικό γραφείο για να το αναλάβει. Αφού τελείωσε τη σχολή και εργάστηκε για κάποιο διάστημα στο λογιστικό γραφείο, άλλαξε κατεύθυνση και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Αργότερα δημιούργησε μαζί με τον συνεργάτη του την Orientum για να βοηθάνε τους μαθητές να επιλέγουν την κατάλληλη γι’αυτούς σχολή. Ο κ. Μιχαλούλης, ανέφερε ότι τα πάντα γύρω μας είναι αποτέλεσμα διαρκούς εξέλιξης και διαρκούς αναβάθμισης. Επικεντρώθηκε στο ρόλο της αντίστασης και πως επηρεάζει την καθημερινότητα του καθενός. Η αντίσταση εναντιώνεται μόνο προς μια κατεύθυνση «Όταν επιχειρείς κάτι μεγαλύτερο, κάτι ανώτερο από αυτό που είσαι τώρα». Επίσης, εστίασε σε διάφορους παράγοντες οι οποίοι εμποδίζουν την εξέλιξη μας, όπως για παράδειγμα ο εθισμός στην αναβλητικότητα ή στην επιπολαιότητα. Επισήμανε ότι είναι λάθος να ζητάμε από παιδιά 15, 16 και 17 χρόνων να διαλέξουν επάγγελμα, μόνο σπουδές μπορούν να διαλέξουν, γιατί ακριβώς δε γνωρίζουν τι επιλογές δίνει η κάθε σχολή. Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν καλές σχολές αλλά κατάλληλες σχολές. Τόνισε, τέλος, ότι την αυτοπεποίθηση την αποκτάς μέσω της προετοιμασίας και της επανάληψης.

Την εκδήλωση έκλεισε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Επιχειρηματικότητας, κ. Ευάγγελος Αυλήτης, ο οποίος προέτρεψε τους μαθητές να κάνουν αυτό που πραγματικά επιθυμούν, να είναι ο εαυτός τους και να μπορούν να διακρίνουν τις επιλογές που υπάρχουν γύρω τους.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο κ. Αλέξανδρος Σουλαχάκης, διευθυντής Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας, Οργάνωσης και Πληροφορικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet