Ηχηρό «όχι» στα διόδια εντός της Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ηχηρό «όχι» στα διόδια εντός της Αττικής

Ηχηρό «όχι» στα διόδια εντός της Αττικής έστειλαν οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Βαρυμπόμπης την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην προγραμματισμένη τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο, και στα υπάρχοντα διόδια εντός του Δήμου Ωρωπού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής των Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου, Ωρωπού και της Περιφέρειας Αττικής.

«Η νέα περιφερειακή αρχή με συγκεκριμένες αποφάσεις και ψηφίσματα στέκεται δίπλα στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις γιατί είναι νόμιμες, δίκαιες και ορθές. Στον αγώνα που δίνουν οι πολίτες, οι Δήμοι και η Περιφέρεια Αττικής, θα είμαστε μαζί και θα νικήσουμε» δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Κόμβος Βαρυμπόμπης - Συγκέντρωση ενάντια στην τοποθέτηση διοδίων«Δίνουμε ένα κοινό ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο αγώνα όπως αρμόζει στην Αυτοδιοίκηση και στους ενεργούς πολίτες, για το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Αν χρειαστεί θα μεταφέρουμε αυτόν τον αγώνα και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Γιατί είναι παράλογο να πληρώνουμε διόδια για να πάμε στα σπίτια μας. Είναι παράλογο να διοχετευτεί η υπερτοπική κυκλοφορία στους δρόμους μας υποβαθμίζοντας το περιβάλλον και δημιουργώντας κινδύνους για την ασφάλεια μας. Λέμε όχι στα παράπλευρα διόδια γιατί είναι παράλογα διόδια» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

Την αντίδραση του εξέφρασε και ο δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης τονίζοντας χαρακτηριστικά «σήμερα λέμε ένα μεγάλο όχι στην αδικία που γίνεται στην περιοχή μας. Δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος, αλλά ο ελεύθερος από διόδια δρόμος, της εθνικής οδού στην Αττική».

Ο δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης, επεσήμανε «σήμερα είμαστε εδώ για να μην τοποθετηθούν νέα διόδια στην Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο. Αλλά μην ξεχνάμε ότι πρέπει να απομακρυνθούν και τα διόδια στον Δήμο Ωρωπού.  Οχτώ σταθμοί διοδίων υπάρχουν στον Δήμο Ωρωπού».

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία πάνω στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης, ενώ έκλεισε μόνο για λίγα λεπτά συμβολικά ο δρόμος.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Θεανώ Φωτίου, Γιώργος Πάντζας και Διαμάντω Μανωλάκου, οργανώσεις κομμάτων, οι αντιπεριφεριάρχες Γιώργος Καραμέρος και Πέτρος Φιλίππου, περιφερειακοί σύμβουλοι, πρώην δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι των τριών δήμων, επιτροπές αγώνα, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων καθώς και εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και κινημάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet