Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς… βγήκε για «street work»
Κοινωνία

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς… βγήκε για «street work»

«Street work» με κλιμάκιο Κοινωνικών Λειτουργών πραγματοποίησε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς για πρώτη φορά κατά τις βραδινές ώρες, σε κεντρικά σημεία της πόλης για την καταγραφή των αστέγων – επαιτών, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου. Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί στις εβδομαδιαίες επισκέψεις σε διάφορα σημεία του Δήμου, που διεξάγει η συγκεκριμένη υπηρεσία.

Σύμφωνα με την έκθεσή της, εντοπίστηκαν διασπαρμένα στο παραδοσιακό κέντρο της Κηφισιάς πέντε άτομα, ένας ελληνικής καταγωγής και οι υπόλοιποι αλλοδαποί, οι οποίοι δεν είχαν στην κατοχή τους έγγραφα διαμονής ή άλλου είδους έγγραφα προς επίδειξη.

Ενημερώθηκαν όλοι για την ακαταλληλότητα της διαμονής τους σε δημόσιο χώρο και για τους κινδύνους που διατρέχουν, ενώ τους προτάθηκαν λύσεις στο στεγαστικό τους πρόβλημα.

Η Κοινωνική Υπηρεσία τον τελευταίο χρόνο έχει προσεγγίσει 11 άτομα στα οποία έχει προτείνει λύσεις στεγαστικές και οικονομικές. Κανείς εξ΄αυτών δεν βρίσκεται πια στους δρόμους της Κηφισιάς, καθώς είτε βρήκαν στέγη, είτε εντάχθηκαν σε θεραπευτικά προγράμματα, είτε απλώς εγκατέλειψαν τον Δήμο λόγω της έντονης παρουσίας των υπηρεσιακών παραγόντων, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η αρμόδια υπηρεσία σε θέματα ευπαθών ομάδων (αστέγων – επαιτών) ακολουθεί τις οδηγίες και κατευθύνσεις του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συγκεκριμένα της δ/νσης Καταπολέμησης της Φτώχειας και του Τμήματος Κοινωνικών Πολιτικών Στέγασης, όπως αναφέρει ο Δήμος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet