Θάλασσες και βουνά… όργωσαν οι οδηγοί του ΣΕΟ – Τ.Τ. Κηφισιάς
Κοινωνία

Θάλασσες και βουνά… όργωσαν οι οδηγοί του ΣΕΟ – Τ.Τ. Κηφισιάς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι κατασκηνώσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες του Τ.Τ. Κηφισιάς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Τα Αστέρια (ηλικίας 5-7 ετών) έστησαν τις σκηνές τους στο δάσος του Αγίου Ανδρέα για τέσσερις ημέρες και ανακάλυψαν τρόπους για το πώς θα διατηρήσουν τον πλανήτη μας καθαρό.

Τα Πουλιά (ηλικίας 7-11 ετών) βρέθηκαν στον Πόρο για έξι ημέρες, παρέα με την εξάκωπη μεταλλική λέμβο του Τοπικού Τμήματος Κηφισιάς του ΣΕΟ, τον «Γραίγο», ανακαλύπτοντας βασικές γνώσεις Ναυτοσύνης και αρχές θαλάσσιας οικολογικής συνείδησης. 

Στη συνέχεια, οι Οδηγοί (ηλικίας 11-14 ετών) για δέκα ημέρες έζησαν στην Καλλιπεύκη του Όλυμπου στιγμές επιβίωσης, ομαδικότητας και προσωπικής ανάπτυξης. Και τέλος οι Ναυτοδηγοί (ηλικίας 14-18 ετών) έφτασαν στους Μελισσουργούς, στις πλαγιές των Τζουμέρκων, όπου 90 οδηγοί εθελοντές χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας και ασχολήθηκαν με τη συντήρηση λαογραφικών αντικειμένων, την ανάπλαση και τον καλλωπισμό εξωτερικών χώρων και την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων κατοίκων. 

«Είναι σπουδαίο στις μέρες μας τα παιδιά να έχουν τέτοια βιώματα δίπλα στη Φύση και στον συνάνθρωπο, ανακαλύπτοντας και αναπτύσσοντας ικανότητες και δεξιότητες. Μέσα από τις δραστηριότητες του Οδηγισμού, έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τον ηγετικό τους χαρακτήρα και να εξελιχθούν σε ενεργούς πολίτες» τονίζει το Τ.Τ. Κηφισιάς του ΣΕΟ.

Στις ακόλουθες φωτογραφίες μικροί και μεγάλοι Οδηγοί του Τ.Τ. Κηφισιάς εν δράσει και έτοιμοι για το ξεκίνημα της νέας Οδηγικής χρονιάς γεμάτοι δυνατές εμπειρίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet