Κάλυψη κόστους ξενόγλωσσων βιβλίων Λυκείου από τον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Κάλυψη κόστους ξενόγλωσσων βιβλίων Λυκείου από τον Δήμο Κηφισιάς

Την κάλυψη του κόστους αγοράς ξενόγλωσσων βιβλίων του Λυκείου αποφάσισε η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Κηφισιάς, έπειτα από παρέμβαση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου.

Σύμφωνα με την Ένωση, η αρμοδιότητα και υποχρέωση της δωρεάν συγγραμμάτων διδασκαλίας ξένων γλωσσών στα σχολεία είναι του κράτους, όπως τονίζεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά από παρέμβαση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς στη συνεδρίαση της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, τα μέλη της αποφάσισαν ομόφωνα την κάλυψη του κόστους αγοράς των ξενόγλωσσων βιβλίων του Λυκείου.

Τα ξενόγλωσσα βιβλία του Λυκείου δεν καλύπτονται από το Υπουργείο Παιδείας με την αιτιολόγηση ότι το Λύκειο δεν είναι υποχρεωτική εκπαίδευση. Σε σχετικό αίτημα άλλης δημοτικής Αρχής να συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας για το συγκεκριμένο ζήτημα η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι δεν προκύπτει η ανάγκη για συνάντηση, αφού το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορά το Υπουργείο και παρέπεμψε μάλιστα τον Δήμο να απευθυνθεί στη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση!

Η αρμοδιότητα, όμως, και η ευθύνη είναι αποκλειστικά του κράτους. Καμία δημοσιονομική προσαρμογή δεν πρέπει να ενταφιάσει καθετί αναγκαίο! Στο όνομα της οικονομικής κρίσης και της λιτότητας να μην μας κάνουν να παραιτηθούμε από το να διεκδικήσουμε από το κράτος να εξασφαλίσει σε όλα τα παιδιά τα βιβλία διδασκαλίας των ξένων γλωσσών.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς οφείλουμε να διεκδικήσουμε από το Υπουργείο να αναλάβει την υποχρέωσή του για τη δωρεάν διανομή συγγραμμάτων διδασκαλίας ξένων γλωσσών στα σχολεία.

Διεκδικούμε ένα σχολείο που θα εξασφαλίζει την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας, για μια κοινωνία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες κάθε οικογένειας.

Ο πρόεδρος                                                    Η Γ. Γραμματέας
Αρβανιτίδης Βασίλης                      Παπαλυμπέρη Κατερίνα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet