Κάτοικοι Εκάλης: Ανίκανη η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς να μαζέψει τα κομμένα κλαδιά από την περιοχή μας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κάτοικοι Εκάλης: Ανίκανη η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς να μαζέψει τα κομμένα κλαδιά από την περιοχή μας

Για «ανικανότητα», αλλά και «αδιαφορία» στις εκκλήσεις των κατοίκων της Εκάλης, κατηγορεί τη δημοτική αρχή του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου, ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Εκάλης.

Αφορμή της διαμαρτυρίας των κατοίκων, μέσω της σχετικής επιστολής που απέστειλαν στον Δήμο και την οποία υπογράφουν η πρόεδρος του συλλόγου, Ανθούλα Καπετανάκη και η γενική γραμματέας, Αγγελική Βαλασοπούλου, είναι η «απαράδεκτη» κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο προάστιο τα τελευταία χρόνια, με τα παρατημένα κηπαία στα πεζοδρόμια. Κάτι που, όπως σημειώνουν οι κάτοικοι, δεν δημιουργεί μόνο αισθητικά προβλήματα, αλλά απειλεί και την ασφάλειά τους.

Σημειώνεται ότι, εκτός από τους κατοίκους, και οι πολίτες σε άλλες περιοχές του Δήμου Κηφισιάς εκφράζουν έντονες διαμαρτυρίες για την ετοιμότητα του Δήμου να συλλέξει τα κομμένα κλαδιά, ιδιαίτερα με την πρόσφατη επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια»».

Ενδεικτικό είναι και το σχετικό χθεσινό (18/5) ρεπορτάζ του Mega:

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Εκάλης:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Κ Γεώργιο Θωμάκο                                                               

Κοιν: Αντιδήμαρχο Καθαριότητας

Κ. Ζέτη Κασσιμάτη

Αντιδήμαρχο Εκάλης

Κ. Μάνο Μαρκεσίνη

Πρόεδρο Δ.Ε. Εκάκης

Κ. Πέτρο Σφηκάκη

Κύριε Δήμαρχε

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Εκάλης διά της παρούσης επιστολής προβαίνει σε κίνηση διαμαρτυρίας των Μελών του για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο προάστιό μας τα τελευταία χρόνια με την αποκομιδή των κηπαίων και κλαδιών στα πεζοδρόμια. Ειδικά φέτος, μετά τη θεομηνία του χειμώνα, θα περιμέναμε να είχατε κινητοποιηθεί περισσότερο καθώς εν’ όψει του καλοκαιριού η κατάσταση δεν έχει να κάνει πλέον με την αισθητική της Εκάλης αλλά κυρίως με την ασφάλεια των κατοίκων της.

Η αδιαφορία-ανικανότητα του Δήμου Κηφισιάς να εκπονήσει ένα αποτελεσματικό σχέδιο-μελέτη και να το εκτελέσει είναι δυστυχώς ολοφάνερη, καθώς από πέρσι μας υπόσχεστε ότι δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις στο μάζεμα των κλαδιών.

Θα πρέπει ίσως προσωπικά να επιληφθείτε του έργου για να υπάρξει αποτέλεσμα και για να μη φτάσουμε στο σημείο ο ένας να επιρρίπτει ευθύνες στον άλλο και ως συνήθως στους δημότες σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ο Δήμος Κηφισιάς πάντα ήταν δίπλα στον πολίτη, ωστόσο σήμερα η αγανάκτηση των δημοτών είναι συλλογική γιατί δεν βλέπετε τα προβλήματά τους, που παραμένουν άλυτα, δεν υπολογίζετε την αγωνία τους και κυρίως δεν υπάρχει επικοινωνία στις απεγνωσμένες προσπάθειές τους να εκφράσουν τα παράπονα τους.

Ο Σύλλογός μας, πάντα κοντά στα Μέλη του, δεν θα σταματήσει να σας υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις σας και να υπερασπίζεται με κάθε μέσο τα δικαιώματα των Εκαλιωτών.

Ελπίζουμε όμως αυτή τη φορά να λάβετε σοβαρά υπόψη την παρέμβασή μας και να επιληφθείτε άμεσα για τον καθαρισμό της Εκάλης από τα κλαδιά και τα κηπαία.

Υ.Σ.: Δυστυχώς ξεκινάμε το καλοκαίρι με μία επιστολή διαμαρτυρίας, ελπίζοντας να έχει θετική ανταπόκριση από τους υπεύθυνους. Σε διαφορετική περίπτωση θα σας ενημερώσουμε για τις επόμενες κινήσεις του Συλλόγου μας.                              

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet