Κ.Π. «Προνόη»: Έναρξη διαδικτυακής – εξ αποστάσεως ομάδας γονέων με παιδιά στην εφηβεία
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κ.Π. «Προνόη»: Έναρξη διαδικτυακής – εξ αποστάσεως ομάδας γονέων με παιδιά στην εφηβεία

Σήμερα, όλοι βιώνουμε πρωτόγνωρες αλλαγές σε προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό, όσο και επαγγελματικό επίπεδο, λόγω των συνεπειών της Covid-19, σημειώνει το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «Προνόη».

Πολλοί επιστήμονες που δουλεύουν με εφήβους, παρατήρησαν να  αυξάνονται οι ώρες χρήσης οθόνης, οι διατροφικές διαταραχές, η εγγραφή και η χρήση των εφήβων στα social media, οι διαταραχές ύπνου, καθώς και η διαφοροποίηση της ποιότητας της σχέσης τους με το σχολείο και τους συνομηλίκους τους, προσθέτει το Κέντρο.

Οι γονείς κλήθηκαν να διαχειριστούν απροετοίμαστοι όλες αυτές τις ξαφνικές αλλαγές, νιώθοντας πολλές φορές αγχωμένοι και μπερδεμένοι, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής  Υγείας Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «Προνόη», στο πλαίσιο των προληπτικών δράσεών του, αφουγκραζόμενο τις παραπάνω συνέπειες της Covid-19, πρόκειται να υλοποιήσει τη διαδικτυακή ομάδα γονέων με τίτλο: «Πάμε δυνατά», για γονείς με παιδιά στην εφηβεία.

Η ομάδα έχει ως σκοπό να ενισχύσει τα γονεϊκά αποθέματα και να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να διαχειριστούν αρχικά σε προσωπικό επίπεδο τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία στην καθημερινότητά τους και στη συνέχεια να βοηθήσουν, τόσο τον εαυτό τους, όσο και τον έφηβο –  παιδί τους να μπορεί να μοιράζεται και να συζητάει ό,τι τον απασχολεί, που αποτελεί και το «κλειδί» για τη διαχείριση μιας κρίσης και γενικότερα για την προστασία της ψυχικής υγείας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία μέσα από προληπτικές παρεμβάσεις να βοηθηθούν στο:

  • Να εντοπίζουν και να αναγνωρίζουν αρνητικά μοτίβα αλληλεπίδρασης.
  • Να αυξήσουν τα θετικά σημεία του ρόλου τους.
  • Να εξασκηθούν στην καλή επικοινωνία.
  • Να βελτιώσουν τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.
  • Να ενισχύσουν την καλλιέργεια μιας αυθεντικής γονεϊκής σχέσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ομάδα είναι οι ενδιαφερόμενοι να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, π.χ. υπολογιστή με μικρόφωνο, κάμερα και ηχείο, tablet, lap top ή μια έξυπνη συσκευή τηλεφώνου, προκειμένου να συνδεθούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση της αίτησης, στο σημείο «δηλώσεις συμμετοχής»,  στην ιστοσελίδα του Κ.Π. «Προνόη».

Η ομάδα θα πραγματοποιείται διαδικτυακά κάθε Τετάρτη και ώρες 17:30 – 19:00, ενώ θα ξεκινήσει στις 14/10/2020 και θα ολοκληρωθεί σε 8 συναντήσεις. Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 7/10/2020.

Συντονίστρια της ομάδας είναι η κ. Βασιλική Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργός – ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας και Ζεύγους – μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στον τηλ. αριθμό: 210 8082673 και στο email: [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet