Κ.Π. «Προνόη»: «Οι κάλτσες μας αλλιώς!» – «Όλοι Ίσοι – Όλοι Διαφορετικοί» στις 6/3
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κ.Π. «Προνόη»: «Οι κάλτσες μας αλλιώς!» – «Όλοι Ίσοι – Όλοι Διαφορετικοί» στις 6/3

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς και του ΟΚΑΝΑ «Προνόη», εδώ και τρία χρόνια διοργανώνει -κάθε χρόνο στις 6 Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού- μια βραχεία παρέμβαση στα νηπιαγωγεία, με τίτλο «Οι κάλτσες μας αλλιώς», με κεντρικό σύνθημα «Όλοι Ίσοι – Όλοι Διαφορετικοί», όπως ενημερώνει η διοίκηση του Κέντρου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη» σημειώνει:  

Την ημέρα της παρέμβασης τόσο εμείς τα στελέχη, όσο και οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά πηγαίναμε στο σχολείο, φορώντας διαφορετικές κάλτσες, οι οποίες αποτελούσαν το ερέθισμα για βιωματικές δραστηριότητες, που στόχο είχαν την πρόληψη του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού, μέσα από την ευαισθητοποίηση των παιδιών, στις έννοιες της διαφορετικότητας και της μοναδικότητας.

Φέτος, με αφορμή όλα αυτά τα φαινόμενα βίας, παρενόχλησης, κακοποίησης και εκφοβισμού, που αποκαλύπτονται από εκατοντάδες θύματα στους χώρους εργασίας, στην εκπαίδευση, στην τέχνη, στον αθλητισμό και σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στο να κάνουμε όλοι μαζί μια καμπάνια ευαισθητοποίησης στα Mέσα Mαζικής Επικοινωνίας, στα social media, αλλά και την κοινότητα.

Ελάτε να δείξουμε την υποστήριξή μας στα θύματα κακοποίησης, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή άλλου χαρακτηριστικού και από όποιον χώρο και αν προέρχονται. Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε την ανάγκη για σεβασμό στη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητά μας, φορώντας το Σάββατο 6 Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, δύο διαφορετικές κάλτσες!

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε

  1. Το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 φορέστε διαφορετικές κάλτσες. (Όσο πιο τρελές, τόσο πιο καλές!).
  2. Μοιραστείτε τον λογότυπο/φωτογραφία της δράσης που σας επισυνάπτουμε, καθώς και τις δικές σας φωτογραφίες από τις διαφορετικές σας κάλτσες ατομικά ή με όποιο τρόπο επιθυμείτε, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εκπροσωπείτε ή/και τα δικά σας, βάζοντας τα hashtag: #ΟΙΚΑΛΤΣΕΣΜΑΣΑΛΛΙΩΣ, #kentraprolipsis, #greekantibullyingday, #kentro.pronoi, #ΣΠΑΣΕ_ΤΗΝ_ΣΙΩΠΗ και το #όνομα του μέσου που εκπροσωπείτε.
  3. Αξιοποιήστε την ευκαιρία για να πείτε δύο λόγια, εάν θέλετε, για τη δράση, σε όποιο Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας και Κοινωνικής Δικτύωσης διαθέτετε, εκείνη την ημέρα!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet