Μετά τις 27 Απριλίου οι οριστικές αποφάσεις για την 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις – Αγορά

Μετά τις 27 Απριλίου οι οριστικές αποφάσεις για την 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Η 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει από τις 23 Απριλίου μέχρι τις 10 Μαΐου 2020, όπως και όλες οι παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αναβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού «Covid-19» και της έκτακτης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο πρόεδρος της Ανθοκομικής, Γιάννης Παντελεάκης και το Δ.Σ. της Έκθεσης προχώρησαν και τυπικά στην αναβολή της έκθεσης στις προκαθορισμένες ημερομηνίες και την επανεξέταση του θέματος μετά τις 27 Απριλίου, οπότε αναμένεται να αποφασίσει η κυβέρνηση εάν θα συνεχιστούν ή όχι τα μέτρα περιορισμού.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από τη συνάντηση του δημάρχου Κηφισιάς με τον πρόεδρο της Έκθεσης και τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ανθοκομικής Έκθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, την Τρίτη 7/4.

Είχαν προηγηθεί εκτενείς διαβουλεύσεις του προέδρου της Ανθοκομικής Έκθεσης με όλους τους αιτούντες ανθοπαραγωγούς, όπου εξετάστηκαν οι πιθανές ημερομηνίες μετάθεσης της έκθεσης.  

«Η συντριπτική πλειονότητα των ανθοπαραγωγών απέκλεισε τη μετάθεση της έκθεσης τον Σεπτέμβριο, ενώ δήλωσε ότι θα συμμετέχει στον Κηφισσιώτικο θεσμό εάν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου. Το διάστημα μετά από αυτή την ημερομηνία είναι εκτός εποχής, καθώς έχει παρέλθει η ανθοφορία των περισσότερων φυτών» σημειώνει ο κ. Παντελεάκης και προσθέτει:

«Οι δημότες δεν θα επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ από την αναβολή της Έκθεσης, καθώς το Δ.Σ. της Ανθοκομικής είχε προβλέψει το ενδεχόμενο ματαίωσης, όποτε δεν προέβη σε καμία δεσμευτική σύμβαση».

Όπως αναφέρει ο Δήμος, η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς είναι η μεγαλύτερη και πιο αναγνωρίσιμη στον χώρο της ελληνικής ανθοκομίας. Αποτελεί ένα σημαντικό εμπορικό γεγονός που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, επαγγελματίες και ερασιτέχνες λάτρεις του πράσινου και των λουλουδιών. Για τον λόγο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί μια Ανθοκομική Έκθεση αποκλειστικά με τη συμμετοχή ανθοπαραγωγών και παραγωγών κηπευτικών ειδών στις αρχές Ιουνίου, εάν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες όσον αφορά την πανδημία.

Τέλος, το Δ.Σ. της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, εκ μέρους του Δήμου και των δημοτών, αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 3.000 ευρώ για τον ειδικό λογαριασμό αντιμετώπισης του κορωνοιού «Covid-19», ενώ εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να βοηθήσει και τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet