Με επιτυχία η δράση καθαρισμού του δάσους Φασίδερη Δημοτικής Ενότητας Εκάλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Με επιτυχία η δράση καθαρισμού του δάσους Φασίδερη Δημοτικής Ενότητας Εκάλης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση καθαρισμού του δάσους Φασίδερη της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης, η οποία οργανώθηκε από την Πολιτική Προστασία Δήμου Κηφισιάς με την πολύτιμη βοήθεια του δασονομείου Αγ. Στεφάνου και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

«Οι μικροί οδηγοί απέδειξαν έμπρακτα για μια ακόμη φορά πόσο αγαπούν το δάσος Φασίδερη,  όαση πρασίνου του Δήμου μας. Μάζεψαν ξερά χόρτα, κλαριά και απορρίμματα και βοήθησαν να καθαρίσει το δάσος, με  καλή διάθεση και χαμόγελα. Κατά τη διάρκεια της δράσης οι μικροί οδηγοί έπαιξαν στην “καρδιά” του δάσους, απόλαυσαν τις χωμάτινες διαδρομές του, την πυκνή του βλάστηση, τις όμορφες μυρωδιές και τη  δροσιά του», σημειώνεται στη σχετική ανακοίωση

Παρόντες ήταν η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, Ζέτη Κασιμάτη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Αλέξιος Μακρής, καθώς και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Περιβάλλοντος, Γιώργος Σκορδίλης.

Η κ. Κασιμάτη δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης:

«Διοργανώνουμε μία σημαντική δράση καθαρισμού εδώ στο δάσος Φασίδερη  και καθαρίζουμε το κομμάτι που ανήκει στην Δημοτική Ενότητα Εκάλης.

»Οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας καθημερινά προστατεύουν και καθαρίζουν τον Δήμο μας.

»Τους ευχαριστώ πολύ όπως επίσης και το δασονομείο Αγ. Στεφάνου και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού που βοήθησαν στον καθαρισμό και τη διατήρηση της  ζωντάνιας του όμορφου αυτού πνεύμονα της Αττικής».

Στο τέλος της δράσης έγινε σύντομη ενημέρωση για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πλαστικών συσκευασιών στο περιβάλλον. Τα παιδιά παρέλαβαν επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία αλουμινίου (θερμός), προκειμένου να αντικαταστήσουν τις πλαστικές συσκευασίες.

Τέλος ο Δήμος Κηφισιάς υπενθυμίζει ότι το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 και ώρα 10:00, θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός του δάσους Φασίδερη που ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας, δράση που διοργανώνεται από το Συμβούλιο Κοινότητας Νέας Ερυθραίας σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς (Πολιτική Προστασία, Πράσινο, Καθαριότητα).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet