Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου – Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς
Φωτογραφία: Μάριος Καραγεωργίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου – Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου – Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών που διοργάνωσε το 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, από τις 12 έως τις 15 Ιανουαρίου 2023, στις κτηριακές εγκαταστάσεις του σχολείου.

Το συνέδριο ξεκίνησε με την τελετή έναρξης όπου συμμετείχε και ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος. Ο κ. Θωμάκος μίλησε στα παιδιά, τα συνεχάρη όπως και το σχολείο που για 5η χρονιά διοργανώνουν το συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών. Μέσω αυτής της μοναδικής εκπαιδευτικής εμπειρίας που αναδεικνύει παγκόσμια ζητήματα, όπως το επικίνδυνο και ανασφαλές μέλλον για το περιβάλλον, τα παιδιά ευαισθητοποιούνται απέναντι σε κρίσιμα προβλήματα για τη ζωή όλων μας και ταυτόχρονα  αναζητούν μέσω του διαλόγου τα εργαλεία για την επίλυσή τους. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην κλιματική αλλαγή που επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας και που οι νέες γενιές καλούνται κατά κυριολεξία να σώσουν τον πλανήτη.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν οι συνεδριάσεις των επιτροπών των εκπρόσωπων των χώρων. Στο συνέδριο συμμετείχαν 342 μαθητές και μαθήτριες σε ρόλο διπλωμάτη, 55 καθηγητές, 31 μαθητές σε ρόλο προέδρου των επιτροπών, έξι μαθητές σε ρόλο δημοσιογράφου, 50 μαθητές βοηθητικό προσωπικό και τρεις μαθητές στον ρόλο του προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ και του βοηθού του.

Η υποδιευθύντρια 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς και υπεύθυνη διοργάνωσης MSKMUN κ. Καρρά ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία που εκτός από τους μαθητές και τους γονείς τους, είναι ο Δήμος και οι χορηγοί του συνεδρίου.

Την τελευταία ημέρα του συνεδρίου οι μαθητές- διπλωμάτες παρέδωσαν τα ψηφίσματα των διαπραγματεύσεών τους που αφορούσαν σε θέματα όπως το μεσανατολικό, το περιβάλλον, ο πόλεμος και κοινωνικά ζητήματα.

Στη τελετή έναρξης του συνεδρίου παρευρέθηκε και η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Πόλυ Αστερίου.

«Ο Δήμος Κηφισιάς αγκαλιάζει και στηρίζει έμπρακτα τέτοιες πρωτοβουλίες» επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet