Με ποια μέτρα θα ανοίξουν ανοίξουν βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Με ποια μέτρα θα ανοίξουν ανοίξουν βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Κηφισιάς

Οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κηφισιάς θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 14  Σεπτεμβρίου 2020, μαζί με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ενημερώνει ο Δήμος.

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, σε συνεργασία με το Τοπικό Ιατρικό Συμβούλιο και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν προβεί σε σειρά προληπτικών μέτρων για τον κορωνοιό, τα οποία δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας για τους μαθητές, τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται:

  • Πραγματοποιήθηκε προληπτική απολύμανση όλων των χώρων των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, αλλά και του σχολικού λεωφορείου, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Η ενέργεια αυτή είχε πραγματοποιηθεί και στο πρώτο κύμα της υγειονομικής κρίσης.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς έκαναν τα μοριακά τεστ για τον κορωνοϊό, όπως άλλωστε και όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Κηφισιάς.
  • Υγειονομικό υλικό (αντισηπτικά, γάντια και μάσκες) έχουν προμηθευτεί όλοι οι παιδικοί σταθμοί.
  • Ο καθαρισμός θα είναι ιδιαίτερα σχολαστικός σε μεταλλικές επιφάνειες και παιδικά παιχνίδια. 

Οι απολυμάνσεις και ο συντονισμός των ενεργειών διενεργούνται με τη μέριμνα του αρμόδιου εντεταλμένου συμβούλου Γιάννη Παντελεάκη και των υπαλλήλων του τμήματος Προσχολικής Ηλικίας, οι οποίοι βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet