Νέο κατηγορηματικό ΟΧΙ του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς στα πλευρικά διόδια
Συγκέντρωση Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου ενάντια στα πλευρικά διόδια στους Α/Κ Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου
Κοινωνία

Νέο κατηγορηματικό ΟΧΙ του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς στα πλευρικά διόδια

Το θέμα της τοποθέτησης πλευρικών διοδίων εντός αστικού ιστού στον Δήμο Κηφισιάς είναι ίσως το μοναδικό που ενώνει άπαντες τους δημοτικούς συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Αυτό διαφάνηκε και στη συνεδρίαση του Σώματος την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, οπότε το ζήτημα απασχόλησε, για πολλοστή φορά, τις εργασίες του κορυφαίου δημοκρατικού οργάνου του Δήμου, αφού οι σχεδιασμοί για την εφαρμογή του μέτρου κάθε άλλο παρά έχουν σταματήσει.

Από όλες τις πλευρές, προεξάρχοντος του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου, κατέστη σαφές ότι ο Δήμος Κηφισιάς δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να αποδεχθεί αμαχητί την προοπτική τοποθέτησης διοδίων οποιουδήποτε τύπου στον κόμβο της Βαρυμπόμπης, χαρακτηρίζοντας παράλογη μια τέτοια προοπτική, αφού -μεταξύ άλλων- θα επιβαρύνει με υπέρμετρα κυκλοφοριακά φορτία τον παράδρομο της Εθνικής Οδού, ο οποίος ουσιαστικά εξυπηρετεί τους δημότες της παρακείμενης περιοχής των Αδαμών και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην υπέρμετρη κυκλοφορία οχημάτων που θα προκληθεί.

Ο δήμαρχος, στην τοποθέτησή του, έδωσε μεγάλη σημασία στη στάση που θα κρατήσει η νέα περιφερειακή αρχή, όταν θα έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο για ψήφιση η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, εκφράζοντας την ελπίδα, αλλά και την πεποίθηση, ότι αυτή τελικώς θα καταψηφισθεί. Εξάλλου, όπως σημείωσε, πρόκειται για μια μελέτη που καλύπτει την περίοδο κατασκευής του έργου και όχι τα πολλά προβλήματα που θα προκύψουν από τη λειτουργία των διοδίων.

Από εκεί και πέρα, ο Δήμος δεν θα μείνει με «σταυρωμένα χέρια», αλλά θα εξακολουθήσει τις πολυ-επίπεδες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει εδώ και αρκετά χρόνια, από τότε που έχει ανακύψει το όλο ζήτημα, μεταξύ των οποίων και οι πιέσεις προς την πλευρά της κεντρικής διοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Θωμάκος θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, στον οποίο και θα εκθέσει την κατηγορηματική άρνηση του Δήμου στην προοπτική τοποθέτησης των διοδίων, ενώ ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιήσει και με άλλα στελέχη της κυβέρνησης, καθώς και με τους βουλευτές του Βορείου Τομέα Αθηνών.

Από εκεί και πέρα, με βάση και τις υπόλοιπες εξελίξεις, θα δρομολογηθούν και δυναμικότερες κινητοποιήσεις, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν, κάτι που ωστόσο -όπως επισημάνθηκε από πολλές πλευρές- προϋποθέτει τόσο τη στενή συνεργασία με όμορους Δήμους, του οποίους «ακουμπά» το πρόβλημα (π.χ. Διόνυσος), όσο κυρίως την πολύπλευρη ενημέρωση των κατοίκων, ώστε η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας να είναι τέτοια που να «ακουστεί» έως το Μέγαρο Μαξίμου…

Όλα τα παραπάνω εκφράστηκαν με ένα ομόφωνο ψήφισμα, το οποίο προφανώς και θα έχει στον φάκελό του ο δήμαρχος όταν επισκεφθεί τον αρμόδιο υπουργό, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα βρει περισσότερο ευήκοα ώτα, σε σχέση με αυτά που έβρισκε επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet