Ξεκινούν οι Ομάδες Γονέων του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη»
Κοινωνία

Ξεκινούν οι Ομάδες Γονέων του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη»

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «Προνόη» διοργανώνει Ομάδες Γονέων, οι οποίες θα ξεκινήσουν σε άμεσο χρονικό διάστημα. Οι ομάδες θα είναι βιωματικές, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες που σχετίζονται με τους στόχους των  σεμιναρίων.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν δύο ομάδες γονέων στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» (Δήλου 10, Κηφισιά), μία πρωινή και μία απογευματινή. Η πρωινή ομάδα θα ολοκληρωθεί σε οκτώ συναντήσεις που θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη 10:30 – 12:00 και θα ξεκινήσει την Πέμπτη 24/ Οκτωβρίου 2019. Η απογευματινή ομάδα θα ολοκληρωθεί επίσης σε οκτώ συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 17:30 – 19:00 και θα ξεκινήσει την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019.

Η ομάδα έχει τίτλο: «Φροντίζω και φροντίζομαι στον γονεϊκό μου ρόλο».

Στο σεμινάριο αυτό οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία ν’ ανακαλύψουν εσωτερικές και εξωτερικές πηγές φροντίδας και υποστήριξη . Ο γονεϊκός ρόλος είναι πολύ σημαντικός και δύσκολος και χρειάζεται να δώσουμε τον «χώρο» για να «θρέψουμε» το δυναμικό μας, γατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τις δυνάμεις των παιδιών.

Τα θέματα που θα αναλυθούν στο σεμινάριο είναι τα ακόλουθα:

  1. Αναγνωρίζω και ικανοποιώ τις προσωπικές μου ανάγκες και έτσι είμαι πιο αποτελεσματικός στην αναγνώριση και στη φροντίδα των αναγκών των παιδιών.
  2. Ανακαλύπτω τα αποθέματα φροντίδας στο σεντούκι του θησαυρού μου που έχω κληρονομήσει από τις προηγούμενες γενιές.
  3. Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης γονέων και παιδιών.
  4. Εκμάθηση νέων τεχνικών αποτελεσματικής επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.
  5. Ονειρεύομαι και υλοποιώ την ιδανική μορφή επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οικογένειάς μου.

Συντονίστρια της ομάδας η ψυχοθεραπεύτρια και οικογενειακή σύμβουλος Διονυσία Γιαννοπούλου.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις ομάδες, μπορούν να δηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους στην ιστοσελίδα www.pronoi.org.gr συμπληρώνοντας το έντυπο που έχει αναρτηθεί εκεί. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet