Ο Έλληνας «μικρός Mozart» Στέλιος Κερασίδης στην Κηφισιά
Κοινωνία

Ο Έλληνας «μικρός Mozart» Στέλιος Κερασίδης στην Κηφισιά

Ένα τόσο δα αγοράκι κατάφερε με τα μαγικά του δάχτυλα να… εξημερώσει το θηριώδες πιάνο με ουρά, πλημμυρίζοντας το κατάμεστο αίθριο του Δήμου Κηφισιάς με θεσπέσιες νότες, ξεκινώντας με τρεις, ντο μι ύφεση ρε, αφιερώνοντας τον μαγικό αυτόν ήχο που έχει ο ίδιος συνθέσει στην αδελφή του Βερόνικα.

Ο λόγος για τον 10χρονο Στέλιο Κερασίδη, ο οποίος έχει ήδη στο πορτφόλιό του ένα εξαιρετικό βιογραφικό πιανιστικής και συνθετικής σταδιοδρομίας. Δεκάδες τα βραβεία και οι διεθνείς διακρίσεις σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ του «μικρού Mozart» φαινόμενο, όπως τον αποκαλούν οι ειδήμονες του χώρου. Αποκορύφωμα η πρόσφατη βράβευσή του στο Global Child Prodigy Awards, ενώ σύντομα θα βραβευθεί εκπροσωπώντας την Ελλάδα με το βραβείο Μουσικής Sciacca 2022 στο Βατικανό.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι ο μικρός-μεγάλος Στέλιος έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου όπως στο Royal Albert Hall και το Carnegie Hall, αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2021 έγινε ο νεότερος σολίστ στην ιστορία του Ηρωδείου συμπράττοντας στην sold out συναυλία με την ορχήστρα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου-μύθου Vladimir Fedoseyev.

Η παιδική φωνούλα του από το video wall όπου μας παρουσίαζε τις απίστευτα ώριμες δικές του και όχι μόνον εμπνεύσεις του, χωρίς να διαβάσει καμία παρτιτούρα, καθήλωσε του πάντες. Αφιερώματά του στον ήλιο, στα κύματα, στα αρχαία μνημεία, στο περιβάλλον, στον πλανήτη του μέλλοντός μας.

Το ειδικό μουσικό αφιέρωμα στον αείμνηστο mister Oscar Βαγγέλη Παπαθανασίου, έδωσε άλλη διάσταση στους «δρόμους της φωτιάς».

Η τζαζ είχε επίσης τον δικό της ρόλο στο ρεπερτόριο του 10χρονου συνθέτη φαινόμενο όπως και θρυλικές κινηματογραφικές μελωδίες του περασμένου αιώνα. Πολλά τα encore από τις κερκίδες και κανένα χατίρι δεν χαλάστηκε από τον Στέλιο Κερασίδη του παρόντος και του μέλλοντός μας!

Ανάμεσα στο κοινό ήταν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας με τη σύζυγό του, η η γενική γραμματέας του Δήμου Κηφισιάς Ρόζυ Χαριτοπούλου, η πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Κηφισιάς Λίλα Παπαδημητρίου, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σκορδίλης, τα μέλη του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» Πόλυ Αστερίου, Ζωή Μπελούκα, οι κυρίες Ευγενία Αραβώση, Φανή Μαραγκού, Αργυρώ Τζελίλη, Πόλα Γεωργούλα, η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη, η οικογένεια Στεργίου (χορηγοί ). ενώ οι άμαξες με τα παγωτά και τα γλυκά του Κωνσταντινίδη (επίσης χορηγός των Μενανδρείων) έκανε θραύση στην πολυάριθμη πιτσιρικαρία της βραδιάς, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Η οικοδέσποινα της βραδιάς, πρόεδρος του «Βικέλας» Νίνα-Ασπασία Βλάχου μετέφερε στο φιλόμουσο κοινό τους χαιρετισμούς του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, ιδιαίτερα ο κ. Θωμάκος εξέφρασε τον θαυμασμό του προς τον υπερταλαντούχο Στέλιο και στην οικογένεια Κερασίδη (παρών ήταν και ο συνονόματος παππούς του Στέλιος Κερασίδης, περιχαρής) που τον στηρίζει με την αγάπη του, όπως σημειώνει η δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet