Ο Γ. Θωμάκος σε εκδήλωση του ΙΓΕ για την Ιφ. Συγγρού
Κοινωνία

Ο Γ. Θωμάκος σε εκδήλωση του ΙΓΕ για την Ιφ. Συγγρού

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 στο κτήμα Συγγρού πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για την ευεργέτιδα του Ιφιγένεια Συγγρού. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού». Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο έργο της Ιφιγένειας Ανδρ. Συγγρού, στο κληροδότημα, στα 120 χρόνια αγροτικής εκπαίδευσης και στην αξία του εθελοντισμού.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν και ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος εξέφρασε «τη διαχρονική στήριξη του Δήμου στην προάσπιση του δάσους Συγγρού».

«Το δάσος, τα ιστορικά κτήρια, οι αθλητικοί χώροι, τα αγαπημένα μονοπάτια, η Γεωργική Σχολή συνθέτουν τον αγαπημένο μας χώρο του δάσους Συγγρού. Είναι χρέος μας να τον διαφυλάξουμε και να τον αναβαθμίσουμε και ως σκυτάλη να περάσει αυτό το χρέος στην επόμενη γενιά. Ευχαριστούμε τους εθελοντές, τη διοίκηση του ΙΓΕ και τους φίλους του δάσους για την προστασία του. Ο Δήμος Κηφισιάς είναι στη διάθεση κάθε αρχής του ΙΓΕ και προσφέρει πάντα, όταν έχουν ζητηθεί πυρασφάλεια, καθαρισμούς και μικροέργα.

Ατύπως έχω καταθέσει στους διατελέσαντες αρμόδιους υπουργούς και διοικήσεις του ΙΓΕ συγκεκριμένη πρόταση η οποία συνοδεύεται και με οικονομική συνεισφορά για το παρατημένο επί δεκαετίες κλειστό γυμναστήριο. Εκτιμώ ότι και ο όμορος Δήμος Αμαρουσίου θα ακολουθήσει οπότε το έργο θα είναι πιο εύκολο. Την επαναφέρω προκειμένου να φτιάξουμε ένα στολίδι για την νεολαία μας».

Εκτός από τον πρόεδρο του ΙΓΕ Διονύση Κυριακόπουλο και την πρόεδρο του Συλλόγου Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου, παραβρέθηκαν: ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς -ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, ο εποπτεύων το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Γεωργαντάς, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου Δημήτρης Σμυρνής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Δ.Σ. του  ΙΓΕ, ο εκπρόσωπος και διευθυντής του ιδιαιτέρου Γραφείου του μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος ὁ πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Λιέπουρης, η πρόεδρος του Αμαλείου Ορφανοτροφείου Θηλέων Ιωάννα Φωκά κ.ά.

Μετά το τέλος των ομιλιών βραβεύτηκαν οι εθελοντές που συνδράμουν στην ασφάλεια, τη συντήρηση και την προστασία του δάσους Συγγρού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet