Ο Δήμος και οι σύλλογοι Αμαρουσίου και ο Δήμος Κηφισιάς συνδράμουν εθελοντικά τις ανάγκες σε εξοπλισμό του δάσους Συγγρού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ο Δήμος και οι σύλλογοι Αμαρουσίου και ο Δήμος Κηφισιάς συνδράμουν εθελοντικά τις ανάγκες σε εξοπλισμό του δάσους Συγγρού

Παγκάκια τοποθετήθηκαν τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 στο δάσος Συγγρού, ως προσφορά των Δήμων Αμαρουσίου και Κηφισιάς, παρουσία των αντίστοιχων δημάρχων, Θεόδωρου Αμπατζόγλου και Γιώργου Θωμάκου, καθώς και του προέδρου του ΙΓΕ, Διονύση Κυριακόπουλου.

Η δράση αφορά στην πρώτη της φάση και έρχεται σε συνέχεια της πρόσκλησης του δημάρχου Αμαρουσίου προς τους συλλόγους της πόλης για εθελοντική προσφορά συγκεκριμένου εξοπλισμού για τις ανάγκες του δάσους Συγγρού, με σκοπό την καλύτερη βιωματική εμπειρία όλων όσοι επισκέπτονται αυτόν τον τόσο σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για την Αττική.

Ο πρόεδρος του ΙΓΕ ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αμαρουσίου για την πρωτοβουλία και τη στήριξη, καθώς και τον δήμαρχο Κηφισιάς για την εθελοντική του προσφορά, όπως επίσης και τους συλλόγους του Αμαρουσίου, που διαχρονικά είναι παρόντες στην προάσπιση και συντήρηση του δάσους Συγγρού.

Από την πλευρά του, ο κ. Θ. Αμπατζόγλου τόνισε τη σημασία του εθελοντισμού και των ενεργειών που γίνονται στον Δήμο για τον σκοπό αυτό και ευχαρίστησε τους συλλόγους της πόλης για την αρωγή τους και τη διαρκή τους παρουσία σε όλες τις προσκλήσεις της δημοτικής αρχής. Επανέλαβε, δε, τη σταθερή συμμετοχή του Δήμου στις ενέργειες πυροπροστασίας και αποψιλώσεων του δάσους Συγγρού και από κοινού με τον κ. Γ. Θωμάκο δήλωσε ότι μπορούν να συμβάλλουν στον σχεδιασμό της ανακαίνισης συγκεκριμένων υποδομών του κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Συγγρού.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς δήλωσε «παρών» σε οποιαδήποτε δράση και ενέργεια προστατεύει «το κύτταρο ζωής», όπως χαρακτήρισε το δάσος Συγγρού, και σε συνέργεια με τον Δήμο Αμαρουσίου ενώνει δυνάμεις για τον σκοπό αυτό.

Την ευθύνη της δράσης είχε το γραφείο Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου και ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος, Γιάννης Ιωαννίδης, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΙΓΕ και κατά την πρώτη φάση υλοποίησής της παρελήφθη εξοπλισμός παγκακίων από τους παρακάτω φορείς εκτός των Δήμων Κηφισιάς και Αμαρουσίου:

  • Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Αναβρύτων
  • Ένωση Κριτών
  • Σύλλογος Μικρασιατών Κωνσταντινοπολιτών
  • Ένωση Πελοποννησίων
  • Σύλλογος οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού
  • Σύλλογος Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Αμαρουσίου Αττικής «Ιωάννης Βατάτζης»

Στο δάσος Συγγρού παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου και με την ιδιότητα του πρόεδρου του Συλλόγου της Ένωσης Πελοποννησίων, Δημήτρης Σμυρνής, η πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Δάσους Συγγρού», Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου, η πρόεδρος του Συλλόγου Αναβρύτων, Μίκα Κάββαλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΖΕΥΣ», Κωστής Σηφάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Αμαρουσίου Αττικής «Ιωάννης Βατάτζης», Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, η αντιπρόεδρος Συλλόγου Πελοποννησίων, Βάλια Χριστακοπούλου, καθώς και το μέλος του Συλλόγου Αναβρύτων Χριστίνα Πάλλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet