Ο Δήμος Κηφισιάς ενισχύει την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών
Κοινωνία

Ο Δήμος Κηφισιάς ενισχύει την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών

Ο Δήμος Κηφισιάς ενισχύει την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών και στηρίζει τους πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή «στηρίζεται διαρκώς και ενισχύεται το έργο της Ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών, η οποία επιχειρεί μαζί με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος». Όπως τονίζει η συμβολή της ΟΕΔΔ στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου ήταν σημαντική, ενώ ο Δήμος Κηφισιάς και ο δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος, ευχαριστούν τους εθελοντές πυρασφάλειας για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Ωστόσο, επειδή δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία η οικονομική τους επιχορήγηση, έχουν προβλεφθεί από πλευράς Δήμου οι παροχές σε είδος με σκοπό την ασφάλεια των πληρωμάτων και την παροχή εξοπλισμού προς τη συγκεκριμένη ομάδα, όπως:

α) Παραχώρηση της χρήσης ενός πυροσβεστικού οχήματος με το οποίο επιχειρεί η ΟΕΔΔ (διαθέτει 4 πυροσβεστικά οχήματα).

β) Ετήσια κάλυψη των καυσίμων κινήσεως πυροσβεστικών οχημάτων για τις επιχειρησιακές τους ανάγκες.

γ) Αναγκαίες επισκευές και συντηρήσεις πυροσβεστικών οχημάτων.

δ) Ασύρματοι για την επικοινωνία κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων».

Νέα αποστολή βοήθειας

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου παραδόθηκε η νέα αποστολή βοήθειας και αλληλεγγύης του Δήμου Κηφισιάς, αυτή τη φορά προς τις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στην Πελοπόννησο. Στη συγκεκριμένη περιοχή είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά με ανυπολόγιστες καταστροφές για τους κτηνοτρόφους, κάτι που δυσκολεύει τη συντήρηση του υπάρχοντος ζωικού κεφαλαίου.

Ο Δήμος Κηφισιάς συγκέντρωσε πάνω από τρεις τόνους ζωοτροφών για αιγοπρόβατα και βοοειδή προκειμένου να κατανεμηθούν στους πληγέντες παραγωγούς από τις τοπικές αρχές. Επίσης, στάλθηκαν και πυροσβεστικές μάνικες σε αντικατάσταση αυτών που καταστράφηκαν στις πυρκαγιές.

Βοήθεια, επίσης, εστάλη τον προηγούμενο μήνα και σε πυρόπληκτους του Δήμου Μαντουδίου Εύβοιας. «Οι δύο τελευταίες δράσεις αποτελούν συνέχεια της πάγιας στάσης του Δήμου μας σε αντίστοιχες δύσκολες συνθήκες» σημειώνει η δημοτική αρχή και προσθέτει: «Η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη είναι οι δυνάμεις που κρατούν την κοινωνία όρθια, σε κάθε δύσκολη στιγμή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet