Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε τους εθελοντές του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας
Κοινωνία

Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε τους εθελοντές του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Η Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού τιμήθηκε στον Δήμο Κηφισιάς στο πλαίσιο του έτους «Δημήτριος Βικέλα» για τον Δήμο Κηφισιάς.

Για πρώτη φορά τιμήθηκαν όλοι εκείνοι οι εθελοντές που εργάστηκαν αφιλοκερδώς για την επιτυχή διοργάνωση του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Ο Δημήτριος Βικέλας, ο οποίος τιμάται αυτήν την χρονιά, έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Κηφισιά και συγκεκριμένα στη βίλα Πρωτοπαπαδάκη. Φέτος συμπληρώνονται 110 χρόνια από τον θάνατό του. Μαζί με τον Πιερ Ντε Κουπερντέν ήταν από τους πρωτεργάτες της διοργάνωσης των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896 και πρώτος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο του έτους 2018, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Δημήτριο Βικέλα, ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, ολοκλήρωσε τις εκδηλώσεις προς τιμήν του, με μία δράση άμεσα συνδεδεμένη με τον Αθλητισμό και τον Εθελοντισμό.

Πάνω από 300 εθελοντές που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση του μεγαλύτερου ελληνικού αθλητικού γεγονότος, του Αυθεντικού  Μαραθωνίου της Αθήνας, τιμήθηκαν από τον Δήμο Κηφισιάς σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 στο Politia Tennis Club.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, συνεχάρη θερμά τους εθελοντές που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Η προσφορά τους συνδέεται με το σπουδαίο έργο του Δημητρίου Βικέλα για τον Αθλητισμό. Παράλληλα, ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε στην πολύτιμη συμβολή του εθελοντισμού τονίζοντας ότι οι εθελοντές λύνουν προβλήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βοηθώντας ουσιαστικά σε πολλούς τομείς και δράσεις των Δήμων. Στην εκδήλωση εκφράστηκαν οι ευχαριστίες του δημάρχου Κηφισιάς προς τους εθελοντές εκ μέρους όλων και έγινε αναφορά στις πανάρχαιες ρίζες του εθελοντισμού στη χώρα μας, τόσο στον πολιτισμό όσο και στο ευ αγωνίζεσθε.

Ο δήμαρχος τόνισε, επίσης, ότι στον Δήμο Κηφισιάς οι αθλητικές ομάδες βρίσκονται σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο στα ομαδικά αθλήματα. Σε υψηλό επίπεδο επίσης βρίσκεται και ο κλασικός αθλητισμός με σημαντικές διακρίσεις.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό για την προσφορά του Δημήτριου Βικέλα, το όνομα του οποίου φέρει το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς. Ακολούθησε ομιλία του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο των εθελοντών στον τομέα του Αθλητισμού.

Την παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβε ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας», Νικήτας Κόκκαλης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι εθελοντές του Μαραθωνίου εργάζονται αφιλοκερδώς με μοναδικό κίνητρο τη χαρά της προσφοράς και της συμβολής στην επιτυχή έκβαση του Αγώνα.

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή τιμητικών επαίνων στους συμμετέχοντες στον Αυθεντικού Μαραθωνίου, ενώ ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι εργάστηκαν για την εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας», Σίσσυ Παπασπύρου, μέλη του Νομικού Προσώπου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι από το ΣΕΓΑΣ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet