Ο «Καλοκαιρινός Παιδότοπος» επιστρέφει στον Δήμο Κηφισιάς από 6 Ιουλίου 2020
Αθλητισμός

Ο «Καλοκαιρινός Παιδότοπος» επιστρέφει στον Δήμο Κηφισιάς από 6 Ιουλίου 2020

Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Κηφισιάς, πρόκειται να υλοποιήσει για 22 η συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα «Καλοκαιρινός Παιδότοπος».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση παιδιών ηλικίας 5,5 έως 12 ετών, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους, με ψυχαγωγικά προγράμματα, διαγωνισμούς, εκπαιδευτικά παιχνίδια, διαγωνισμούς και δραστηριότητες όπως μουσική, εικαστικά, γυμναστική και θεατρικό παιχνίδι.

Τα σχολεία στα οποία θα υλοποιηθεί ο «Καλοκαιρινός Παιδότοπος»:

  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς ( Δειράδων και Πηγών, Ν. Κηφισιά).
  • 5ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς (Π. Μπακογιάννη 31 Α. Κηφισιά).
  • 6ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς (Λ. Κατσώνη 53 Κ. Κηφισιά).
  • 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς (Πλατεία Πολιτείας).
  • 8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς (Πελοποννήσου και Ναυπλίου Αδάμες).
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας (Κορίνθου 12, Ν. Κηφισιά).

Φέτος δεν θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα τα 1ο , 2ο και 4ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς, καθώς και τα 2ο και 3ο Δημ. Σχ. Ν. Ερυθραίας, λόγω έργων που θα γίνουν στα κτήρια.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από 6/7/2020 έως και 31/7/2020 καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή, από τις 8:00 έως τις 14:30.

Λόγω της πανδημίας της Covid-19 στο πρόγραμμα θα τηρηθούν όλα τα μέτρα του ΕΟΔΥ που ίσχυσαν κατά την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων.

Εξ’ αυτού θα είναι μειωμένος ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα, τα θρανία θα έχουν μεταξύ τους απόσταση 1,5μ., θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα, θα πραγματοποιείται διπλή καθαριότητα και απολύμανση όλων των χώρων στα διαλείμματα, θα υπάρχουν αντισηπτικά στις αίθουσες και νοσηλεύτρια σε δυο σχολεία που διαθέτουν αίθουσα για αναρρωτήριο.

Για τον ίδιο λόγο φέτος το πρόγραμμα εκτός από τους δασκάλους και νηπιαγωγούς, θα το πλαισιώσουν μόνο γυμναστές, εικαστικοί, θεατρολόγοι και μουσικοί.

Απαγορεύεται η είσοδος των γονέων στον χώρο του σχολείου.

Τα παιδιά εκτός από το δεκατιανό τους πρέπει να έχουν και μπουκαλάκια με νερό μαζί τους, αφού οι εξωτερικές βρύσες δεν θα λειτουργούν, καθώς και ό,τι τους ζητηθεί από τους εκπαιδευτικούς (π.χ. χρώματα, μπλοκ ζωγραφικής κ.λπ.).

Ο αριθμός των μαθητών που θα συμμετέχει σε κάθε σχολείο, είναι μικρότερος από τον περσινό λόγω της πανδημίας. Γι’ αυτό θα προηγηθούν οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δυο γονείς ή είναι παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών που ο γονέας είναι εργαζόμενος.

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα καλούνται να συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής έγκαιρα και μαζί με τις βεβαιώσεις εργασίας και τα χρήματα, να τα παραδώσουν στα γραφεία της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς (Διονύσου 73 και Γορτυνίας), από Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 έως και Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 και ώρες 9:00 – 13:00.

Όπως ενημερώνει το Νομικό Πρόσωπο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες στους τηλ. αριθμούς 210 6233315, 210 8019633 και 210 6231638.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet