Παραδόθηκαν δύο έργα στη Νέα Ερυθραία
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Παραδόθηκαν δύο έργα στη Νέα Ερυθραία

Τα έργα στον Δήμο Κηφισιάς συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, υπό τη στενή παρακολούθηση του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου και την επίβλεψη των εργασιών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, όπως αναφέρει η διοίκηση.

Τις τελευταίες ημέρες παραδόθηκαν δύο έργα στην Νέα Ερυθραία, τα οποία διεκδίκησε ο Δήμος και υλοποιήθηκαν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Στη παράδοση των έργων παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας, Νικήτας Κόκκαλης, ο αντιδήμαρχος Ύδρευσης, Μιχάλης Καυγαλάκης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Διεθνών Θεμάτων και Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Δικτύων, Φωτεινή Δαλιάνη, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπαλάφας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Κατασκευή αγωγών ομβρίων Δήμου Κηφισιάς»

Το έργο αφορά στην κατασκευή δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στις οδούς Εθν. Αντίστασης, Χειμάρας και Κύθνου της περιοχής Μορτερό της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας, με αποδέκτη τον συλλεκτήριο αγωγό της οδού Οδ. Ανδρούτσου.

Με το εν λόγω έργο κατασκευάσθηκαν 450 μέτρα κεντρικού αγωγού και 50 φρεάτια υδροσυλλογής. Το έργο ύψους 347.0000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο  ήταν άμεσης προτεραιότητας διότι η περιοχή Μορτερό είναι λεκάνη απορροής του ορεινού όγκου της Πεντέλης (Εκάλη-Πολιτεία), με αποτέλεσμα την εισροή μεγάλου όγκου ομβρίων υδάτων. Υλοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Τεχνικής Υπηρεσίας (δημοπράτηση και εποπτεία του έργου σε μελέτη του 2016) και του αντιδημάρχου Μιχάλη Καυγαλάκη, σημειώνει η διοίκηση.

«Η κατασκευή του έργου συμβάλλει στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, στην προστασία των δημοτών και της περιουσίας αυτών και απαλλάσσει την περιοχή  από πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία παρουσιάζονταν πολύ συχνά κατά τη χειμερινή περίοδο ακόμη και με βροχοπτώσεις μέτριας έντασης. Στην τελική ευθεία εισέρχονται και οι διαδικασίες για το αντιπλημμυρικό έργο του ρέματος Κοντοχρήστου στο Μορτερό Νέας Ερυθραίας, καθώς είναι έτοιμες οι σχετικές μελέτες» σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

«Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής»

Ολοκληρώθηκαν οι εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής, συντήρησης και εκσυγχρονισμού στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη Νέα Ερυθραία και από την Τετάρτη 14/10/2020 υποδέχεται ξανά τους μικρούς φίλους του, όπως ενημερώνει ο Δήμος Κηφισιάς.

Το έργο με συνολικό προϋπολογισμό 120.000 ευρώ, διεκδικήθηκε από τη Μένανδρος Α.Ε. του Δήμου Κηφισιάς, υπό την προεδρία της Πόλυς Αστερίου, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και περιλάμβανε εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισης του ασφαλτοτάπητα, των σημάνσεων κυκλοφορίας, αλλαγή της υποδομής του περιμετρικού φωτισμού και της αντιμετώπισης του προβλήματος της απορροής των όμβριων.

Ο αντιδήμαρχος-πρόεδρος της Μένανδρος Α.Ε. του Δήμου Κηφισιάς η οποία και διαχειρίζεται το πάρκο, Νικήτας Κόκκαλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «άλλο ένα έργο υλοποιείται στον Δήμο Κηφισιάς και συγκεκριμένα στην Νέα Ερυθραία μετά τις συντονισμένες ενέργειες και διεκδικήσεις του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου και της Α.Ε. του Δήμου Κηφισιάς Μένανδρος. Με γνώμονα ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας, η προσδοκία μας είναι να συμβάλλουμε στη βελτίωση της οδικής κουλτούρας και νοοτροπίας, των μικρών μας φίλων και κατά συνέπεια των μελλοντικών ενηλίκων».

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής λειτουργεί από τις 8:00 έως τις 18:00 καθημερινά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στην εταιρεία, στους τηλ. αριθμούς επικοινωνίας: 210 6250731-2.

Αναφορικά με την παράδοση των συγκεκριμένων έργων, ο pεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

«Η θωράκιση της Αττικής έναντι των πλημμυρικών φαινομένων αποτελεί νούμερο 1 προτεραιότητά μας. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, η μείωση της επικινδυνότητας και η πρόληψη έναντι των φυσικών καταστροφών αποτελεί για εμάς αδιαπραγμάτευτη δέσμευση. Προχωρούμε στον σχεδιασμό μας για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής σε επίπεδο και των 66 Δήμων.

»Η παράδοση του αντιπλημμυρικού έργου στη Νέα Ερυθραία εντάσσεται στον συγκεκριμένο σχεδιασμό μας. Στηρίζουμε κάθε έργο που σκοπεύει τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ασφάλειά τους. Και η οδική ασφάλεια αποτελεί μία ακόμα έκφανσή της στην οποία με συνέπεια ως Περιφέρεια σκοπεύουμε. Εκπαιδεύουμε σε περιβάλλον ασφάλειας τα παιδιά μας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, δημιουργώντας τους υπεύθυνους πολίτες του αύριο και στην οδική συμπεριφορά».

«Για τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τη διοίκηση της Περιφέρειας. τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ομβρίων και γενικότερα έργα που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας. Αντίστοιχα, και η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και η εκπαίδευση των μαθητών και των νέων σε θέματα οδικής συμπεριφοράς» ανέφερε, από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet