Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο Αλέξανδρος Βρεττός και ο Ιός της Λήθης»
Κοινωνία

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο Αλέξανδρος Βρεττός και ο Ιός της Λήθης»

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ο Αλέξανδρος Βρεττός και ο Ιός της Λήθης» του Τάσου Σταυρόπουλου, στην αίθουσα «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος», στο δημαρχείο Κηφισιάς.

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» ο δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος», ενώ πραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολείων της πόλης, αλλά και δεκάδες γονείς και μαθητές που στήριξαν τη δεύτερη συγγραφική προσπάθεια του νεαρού συγγραφέα.

Για το βιβλίο μίλησε η συγγραφέας Κλαίρη Θεοδώρου, ο δρ. Ηλίας Κούτσικος, διευθυντής 3ου ΓΕΛ Κηφισιάς, ο Χρήστος Μιχαηλίδης, δημοσιογράφος και η Γεωργία Τσιαμποκάλου, κοινωνιολόγος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

[…] Ανήσυχος ο Αλέξανδρος σηκώθηκε από το κρεβάτι και άνοιξε την τηλεόραση. Σε όλα τα κανάλια είχαν έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές. Δυνάμωσε τον ήχο και έκατσε στην άκρη του κρεβατιού. Ο ειδικός λοιμωξιολόγος, που είχαν καλεσμένο στο στούντιο, εξηγούσε ότι η παράξενη ασθένεια που είχαν εμφανίσει κάποιοι Αθηναίοι τα τελευταία 24ωρα δεν είναι γνωστή στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα. Επιτίθεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλεί σύγχυση και σταδιακή απώλεια της μνήμης. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι επιστήμονες έχουν δώσει στην ασθένεια την ονομασία «ο Ιός της Λήθης»[…] Ο Αλέξανδρος Βρεττός θα βρεθεί για μια ακόμη φορά αντιμέτωπος με τον αιώνιο εχθρό του, τον θεό Άρη, και τα μοχθηρά του σχέδια. Θα κατορθώσει άραγε να σώσει τους ανθρώπους από έναν επικίνδυνο ιό που απειλεί να «κλέψει» τη μνήμη τους, αλλά και να ξυπνήσει τους θεούς του Ολύμπου από τον αιώνιο ύπνο; Μετά την αποκάλυψη της αληθινής του ταυτότητας και την απώλεια ενός αγαπημένου του προσώπου, ο Αλέξανδρος Βρεττός θα συνειδητοποιήσει ότι τελικά, όσο και αν το επιθυμεί, είναι αδύνατον να ξεφύγει από το πεπρωμένο του […].

Ο Τάσος Σταυρόπουλος είναι 17 ετών και μαθητής της γ’ τάξης στο 3ο Λύκειο Κηφισιάς. «Ο Αλέξανδρος Βρεττός και ο Ιός της Λήθης» είναι το δεύτερο βιβλίο του και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet