Ποια προβλήματα της σχολικής κοινότητας έθεσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων στον δήμαρχο Κηφισιάς
Κοινωνία

Ποια προβλήματα της σχολικής κοινότητας έθεσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων στον δήμαρχο Κηφισιάς

Συνάντηση με τον δήμαρχο Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο, είχαν πριν λίγες μέρες εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηφισιάς, μετά από πρωτοβουλία του δεύτερου.

Από μέρους της Ένωσης τέθηκαν θέματα που αφορούν προβλήματα που προκύπτουν από την έκτακτη κατάσταση της εξελισσόμενης πανδημίας.

Η ολοκλήρωση της συνάντησης κατέληξε στα ακόλουθα, σύμφωνα με την Ένωση:

  1. Εξασφαλίστηκε η δωρεάν εξέταση για Covid-19 στους/στις μαθητές/τριες τμήματος σε Δημοτικό σχολείο του Δήμου όπου παρουσιάστηκε κρούσμα, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι γονείς.
  2. Υπήρξε δέσμευση του δημάρχου να παραπέμπονται σε δωρεάν εξέταση για Covid-19 οι μαθητές/τριες από όλα τα σχολεία του Δήμου όπου θα παρουσιάζουν πιθανά συμπτώματα κατά τη λειτουργία του σχολείου και μετά από υπόδειξη του υπεύθυνου εκπαιδευτικού.
  3. Στο τέλος Δεκεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων που έχουν προσληφθεί με χρηματοδότηση που δόθηκε για την αντιμετώπιση της Covid-19. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι στην περίπτωση που οι συμβάσεις δεν παραταθούν ή δεν ανανεωθούν, θα υπάρχει αναπλήρωση με προσωπικού του Δήμου.
  4. Τέλος, συζητήθηκε ιδιαίτερα το ζήτημα της εξασφάλισης του αναγκαίου εξοπλισμού προκειμένου όλοι οι μαθητές/τριες ισότιμα να μπορούν να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων θεωρεί απαράδεκτο να υπάρχουν μαθητές/τριες που παρακολουθούν 6 ώρες μαθήματος από κινητό τηλέφωνο!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να ζητηθεί αναλυτική εικόνα άμεσων αναγκών από κάθε σχολική μονάδα προκειμένου να προσφερθεί σχετικός εξοπλισμός, τόσο σε μαθητές/τριες όσο και σε εκπαιδευτικούς. Αντιστοίχως θα ληφθεί μέριμνα για τις αδυναμίες των σχολικών μονάδων στη διαδικτυακή σύνδεση τους.

Σε πρώτη φάση θα ενισχυθούν οι οικογένειες όπου υπάρχουν άνεργοι γονείς ή σε αναστολή εργασίας, οικογένειες που έχουν περισσότερα από ένα παιδιά στην ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια), οικογένειες που οι γονείς βρίσκονται σε εξ αποστάσεως εργασία με δικό τους εξοπλισμό.

«Τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε όλοι δεν δημιουργήθηκαν σήμερα. Η πανδημία είναι η αφορμή να αναδειχθούν ακόμα περισσότερο χρόνιες ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία και του δικού μας Δήμου» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση και προσθέτει: «Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, ακόμα περισσότερο αυτή τη χρονική στιγμή, να αναπτύξουν έντονα τη δράση τους και να βρεθούν δίπλα στο σύνολο των γονέων κάθε σχολείου».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet