Πραγματοποιήθηκε στις 11/10 ο αγιασμός του 1ου Συστήματος Προσκόπων Νέας Ερυθραίας
Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε στις 11/10 ο αγιασμός του 1ου Συστήματος Προσκόπων Νέας Ερυθραίας

Αγιασμός για τη νέα προσκοπική χρονιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11/10 στον χώρο του 1ου Συστήματος Προσκόπων Νέας Ερυθραίας στην οδό Περγάμου και Τατοΐου.

Λόγω των νέων ιδιαίτερων συνθηκών και των οδηγιών του ΕΟΔΥ, ο αγιασμός φέτος πραγματοποιήθηκε μόνο με την παρουσία των ενήλικων στελεχών και των μελών της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του Συστήματος.

Τα ενήλικα στελέχη ενημέρωσαν για τις νέες δράσεις που προγραμματίζονται για τη φετινή χρονιά, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να συνεχιστεί το παιχνίδι στην φύση και η ΕΚΣ δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τα παιδιά, ώστε να μη χάσει κανένα αυτές τις μοναδικές εμπειρίες που τώρα τις έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Οφέλη προσκοπισμού»

Έρευνες δείχνουν ότι οι νέοι που έχουν υπάρξει πρόσκοποι έχουν καλλιεργήσει μέσω της συμμετοχής τους, χαρακτηριστικά όπως, σωματική δραστηριότητα, ενεργή συμμετοχή στα κοινά, συναισθηματική νοημοσύνη, ηγεσία, περιβαλλοντική συνείδηση, υπευθυνότητα & αξιοπιστία, ομαδικότητα, σεβασμό στη διαφορετικότητα και ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, γι’ αυτό άλλωστε αποτελούν πρεσβευτές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Αν θέλεις να συμμετέχεις και εσύ στην προσπάθεια για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, οι πρόσκοπου της Νέας Ερυθραίας σε περιμένουν στην παρέα τους. 

Στοιχεία Επικοινωνίας: Τηλ. αριθμός: 210 8074456, email: [email protected], facebook: Πρόσκοποι Νέας Ερυθραίας, Instagram: scoutsoferythrea.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet