Σε εγρήγορση οι κοινωνικές υπηρεσίες Δήμου Κηφισιάς – Νέα υπηρεσία συμβουλευτικής υποστήριξης για την ενδοοικογενειακή βία
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σε εγρήγορση οι κοινωνικές υπηρεσίες Δήμου Κηφισιάς – Νέα υπηρεσία συμβουλευτικής υποστήριξης για την ενδοοικογενειακή βία

Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς (Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών και ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα») με στελεχωμένη ομάδα ειδικών επιστημόνων (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, οικογενειακοί βοηθοί κ.ά.), εργαζομένων πιστών στις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δήμου. Στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η κοινωνία εν μέσω κορωνοϊού, καταλυτική είναι η συμβολή τους στην καθημερινότητα πολιτών, οι οποίοι δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, προσθέτει.

 «Ευχαριστώ όλους τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, που κάνουν την αλληλεγγύη πράξη, προσφέροντας καθημερινά τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε ευπαθείς ομάδες όπως ηλικιωμένοι, άτομα με υποκείμενα νοσήματα και παθήσεις κ.ά. Είναι προτεραιότητα μας να βρισκόμαστε δίπλα τους», επισημαίνει ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος.

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς, όπως σημειώνει, δημιούργησαν έναν ειδικό μηχανισμό για την υποδοχή και διεκπεραίωση αιτημάτων πολιτών (θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης, παροχής κατ’ οίκον ειδών πρώτης ανάγκης κ.ά.) σε όλους όσοι είναι ηλικιωμένοι, ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες επιπλέον 115 κάτοικοι δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις που αφορούσαν σε προμήθεια αγαθών και φαρμάκων, αιμοληψίες, ενέσεις, μέτρηση πίεσης, συνταγογράφηση φαρμάκων κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι δημότες μπορούν να επικοινωνήσουν με τις εν λόγω υπηρεσίες με τους εξής τρόπους:

Σταθερή η στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Συσσιτίου

Στο πλαίσιο της έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης, ο Δήμος Κηφισιάς συνεχίζει τις δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τόσο στην Κηφισιά όσο και στη Νέα Ερυθραία, λαμβάνοντας τα επιβεβλημένα μέτρα για την προστασία από τον ιό και την ασφάλεια των δικαιούχων και όλων των εργαζομένων και εθελοντών. Τρόφιμα διανέμονται και τον μήνα Απρίλιο στους δικαιούχους.

Στη Νέα Ερυθραία, συγκεκριμένα, είδη Κοινωνικού Παντοπωλείου δίνονται στους δικαιούχους – ωφελούμενους (180 οικογένειες), την Τρίτη 7 και την Πέμπτη 9 Απριλίου, από τις 9:00 έως τις 12:00.

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Κηφισιάς, στις εγγεγραμμένες οικογένειες, που φτάνουν τις 160, γίνεται διανομή τροφίμων για τον μήνα Απρίλιο με τηλεφωνικό ραντεβού.

Με το Κοινωνικό Συσσίτιο καθημερινά διανέμονται 200 μερίδες φαγητoύ σε ευπαθείς ομάδες.

Νέα υπηρεσία: Συμβουλευτική υποστήριξη για την ενδοοικογενειακή βία

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς έχουν ενισχυθεί με προσωπικό των δομών των οποίων η λειτουργία ανεστάλη, ενώ ενισχύονται και με νέες υπηρεσίες. Για παράδειγμα, ήδη λειτουργούν τηλεφωνικές γραμμές συμβουλευτικής υποστήριξης για την ενδοοικογενειακή βία.

Όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία συμβουλευτικής υποστήριξης στους τηλ. αριθμούς: 210 8012632, 210 6233315, 210 8019633, 210 8014249 και 210 8082994 και ώρες 8:00 έως 15:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet