Σε θέση… μάχης η Πολιτική Προστασία Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Σε θέση… μάχης η Πολιτική Προστασία Δήμου Κηφισιάς

Με συντηρημένα τα οχήματα και τις υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, αυξημένο προσωπικό καθώς επίσης και στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και κυρίως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που είναι ο κύριος βραχίονας της Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Κηφισιάς είχε προετοιμαστεί για την αντιπυρική περίοδο περίπου έναν μήνα πριν την έναρξή της, τονίζει η δημοτική αρχή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τέσσερις βάρδιες περιπολούν όλο το 24ωρο, με οχήματα και πεζούς υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, σε περιπτώσεις συναγερμού οι περιπολίες αυξάνονται και η υπηρεσία τίθεται σε επιφυλακή.

Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινά και ο καθαρισμός των δασικών εκτάσεων του Δήμου, σε συνεργασία με το Δασαρχείο, ενώ συνεχίζεται η αποψίλωση ξερών χόρτων σε κοινόχρηστους – παραρεμάτιους χώρους, καθώς και σε δημοτικά οικόπεδα.

Στις ενέργειες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου που έχουν υλοποιηθεί εντάσσονται επίσης οι έλεγχοι σε όλους τους κρουνούς, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την ΕΥΔΑΠ. Επίσης, 7 δεξαμενές που βρίσκονται πέριξ του Δήμου, καθώς και η στρογγυλή υδατοαποθήκη στο Κτήμα Συγγρού, είναι εφοδιασμένες με νερό και έχει προγραμματιστεί και ο ανεφοδιασμός τους.

Σε λειτουργία είναι η εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα «Kifissia in Action», ώστε οι πολίτες που την έχουν ενεργοποιήσει να μπορούν να λαμβάνουν ενημέρωση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς.

Τέλος, ο Δήμος Κηφισιάς προχωρά στη σύνταξη ενός τοπικού σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και διαχείρισής τους, το οποίο θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο και κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet