Σε πρόγραμμα Erasmus+ συμμετέχει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας
Κοινωνία

Σε πρόγραμμα Erasmus+ συμμετέχει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας

Μαθητές και εκπαιδευτικούς του προγράμματος Erasmus+ «Make me live, i willl live, the world will live», με θέμα την κλιματική αλλαγή, θα φιλοξενήσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας, από τη Δευτέρα 24 Μαΐου έως την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022. Πρόκειται για την 2η κινητικότητα που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος.

Στην επίσκεψη θα συμμετέχουν 14 εκπαιδευτικοί και 26 μαθητές από την Τουρκία, Ιταλία, Λετονία και Ρουμανία και θα λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικές περιβαλλοντικές δράσεις που ετοιμάζει το σχολείο του Δήμου.

Οι μαθητές-επισκέπτες εκτός από τις δράσεις για την κλιματική αλλαγή θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, η πρώτη μικτή κινητικότητα πραγματοποιήθηκε στην πόλη Bodrum (Αλικαρνασσός) της Τουρκίας τον Ιανουάριο 2022. Λόγω της έξαρσης της πανδημίας του covid19 μετέβησαν μόνο δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι Έλλη Σπακουρή (δασκάλα Γαλλικών) και Ασημίνα Αγγελή (δασκάλα μουσικής), ενώ οι μαθητές, όπως και των υπολοίπων εταίρων, συμμετείχαν διαδικτυακά στις διάφορες δραστηριότητες με την πολύτιμη βοήθεια της εκπαιδευτικού Γεωργίας Λάσκαρη (πληροφορική), η οποία συντονίζει το έργο.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet