Στην κυριότητα του Δήμου Κηφισιάς το κτήριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην οδό Γεωργαντά
Κοινωνία

Στην κυριότητα του Δήμου Κηφισιάς το κτήριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην οδό Γεωργαντά

Στην κυριότητα του Δήμου Κηφισιάς πέρασε το ιστορικό κτήριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) επί της οδού Γεωργαντά αριθ. 3 στο Κεφαλάρι Κηφισιάς, εμβαδού 1.800 τ.μ. Το σχετικό συμβόλαιο υπεγράφη στις 14/2 μεταξύ του δημάρχου Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά και του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Αντώνη Αυγερινού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα κτήριο -δωρεά της Ουρανίας Λεονάρδου Βουγιούκα προς τον ΕΕΣ, το οποίο λειτουργούσε αρχικά ως αναπαυτήριο των αδελφών νοσοκόμων του, και το οποίο ήδη από το 2010, μετά από αμετάκλητη απόφαση του Εφετείου Αθηνών, κρίθηκε ότι έπρεπε να διατεθεί για κοινωφελή σκοπό υπέρ των δημοτών και των κατοίκων εν γένει της Κηφισιάς. Η νέα διοίκηση του Δήμου έθεσε το ζήτημα της ολοκλήρωσης της αναμεταβίβασης του ακινήτου ως άμεση προτεραιότητα των 120 πρώτων ημερών και περαίωσε τάχιστα την πολυετή νομική εκκρεμότητα, ώστε το ακίνητο, το οποίο τελούσε επί δεκαετίες σε πλήρη εγκατάλειψη να αξιοποιηθεί και να αποδοθεί στους δημότες της πόλης.

Ο κ. Ξυπολυτάς δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μετά από τόσα χρόνια αυτό το ιστορικό κτήριο, κομμάτι της ιστορίας, της φυσιογνωμίας και της αίγλης της Κηφισιάς μας, μετά από διαχρονικό αίτημα του Δήμου μας βρίσκεται πλέον στην κυριότητα μας. Στόχος μας είναι, με τη χρήση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες αναστήλωσης και ανακαίνισής του, ώστε στο κτήριο αυτό να στεγαστούν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet