Στη 13η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης το Κ.Π. «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στη 13η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης το Κ.Π. «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 13η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης Της Εξάρτησης που οργάνωσε το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης Της Εξάρτησης στην Κέρκυρα στις 28/9-1/10/2022 με θέμα «Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΟΣΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΖΩΗ”. Στη συνάντηση συμμετείχε ενεργά το Κ.Π. «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ενεργά περισσότεροι από 200 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα μέσα από βιωματικά εργαστήρια, ομιλίες, ανακοινώσεις, συστημικά καφέ, ομάδες συνομιλίας και παράλληλα δρώμενα να συνδεθούν, να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές, προβληματισμούς και απόψεις για το παρόν και το μέλλον της Πρόληψης.

Η επιστημονική ομάδα έδωσε δυναμικά το παρόν με την παρουσίαση μίας αναρτημένης ανακοίνωσης με τίτλο:

  • «Διάγνωση εκπαιδευτικών αναγκών και Σχεδιασμός προγράμματος εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης ενηλίκων: Η περίπτωση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας ‘Προνόη». Βασιλική Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργός Med – ψυχοθεραπεύτρια

Την υλοποίηση δύο βιωματικών εργαστηρίων με τίτλο:

  • «Youth Power»: Πρόγραμμα Πρόληψης Των Συμπεριφορών Υψηλού Κινδύνου Για Μαθητές Του Δημοτικού», Σωτηρία Μακαρώνη, ψυχολόγος υγείας Msc- ψυχοθεραπεύτρια &  Ευαγγελία Σιαφαρίκα, εκπαιδευτικός ΠρωτοΒαθμιας, υπ Αγωγής Υγείας Β’ Διεύθυνσης
  • “Φροντίζοντας τη Δυσκολία με Συνταγές Ανθεκτικότητας” Βυθούλκας Ιωάννης , Κοινωνικός Λειτουργός & Αλεξάκη Αναστασοπούλου Αρχοντούλα, κοινωνική λειτουργός MSc, ψυχοθεραπεύτρια (σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ζακύνθου «Η Στοργή»).

Συμμετοχή στο χορευτικό flashmob

  • “Χορεύουμε στο ρυθμό της πρόληψης για τη ζωή” σε συνεργασία με μέλη της Συντακτικής Ομάδας του Διαύλου, τους εθελοντές του ΚΠ Αχαΐας, και τις αθλήτριες ρυθμικής του Αθλητικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Στην Πανελλήνια Συνάντηση εκτός από την επιστημονική ομάδα του Κ.Π. ΠΡΟΝΟΗ, συμμετείχαν η Α. Βαλασοπούλου, πρόεδρος, η Λ. Αλιμπράντη, αντιπρόεδρος, ο Σ. Αδαμόπουλος, γενικός γραμματέας, η Μαίρη Βενιζέλου, Ταμίας και τα μέλη Ζ. Σταματούρου και Ε. Κωσταντιάδου.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Κ..Π Κέρκυρας και τη Συντονιστική Ομάδα του Πανελλήνιου Δικτύου για την απίστευτη φιλοξενία και οργάνωση και την ευκαιρία που μας έδωσαν μέσα από την υλοποίηση δράσεων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ιστορικούς χώρους της παλιάς πόλης να γνωρίσουμε τον τόπο τους, και να δημιουργήσουμε όμορφες και συγκινητικές  αναμνήσεις  με τους συναδέλφους μας από όλη την Ελλάδα και Κύπρο, ώστε να γυρίσουμε πίσω με έμπνευση, όραμα και όρεξη για νέες δράσεις και δημιουργικότητα. Ευχαριστούμε πολύ Κέρκυρα», αναφέρει το Κ.Π. «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet