Στους… θησαυρούς των βιβλίων του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη ξεναγήθηκαν τα ΚΑΠΗ Κηφισιάς
Κοινωνία

Στους… θησαυρούς των βιβλίων του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη ξεναγήθηκαν τα ΚΑΠΗ Κηφισιάς

Στους… θησαυρούς των βιβλίων του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν 50 μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Κηφισιάς, με πρωτοβουλία της αρμόδιας αντιδημάρχου Νίνας  Ασπασίας Βλάχου. Στο «περίπατο στη γνώση» επικεφαλής ήταν ο σύμβουλος Διοίκησης του Ιδρύματος, αντιναύαρχος (ε.α.) Π.Ν. Ι. Μαζαράκης, ο οποίος ξενάγησε τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου στους χώρους της βιβλιοθήκης στο νεοκλασικό κτήριο του ιδρύματος, στην Ακτή Μουτσοπούλου.

Ένας πραγματικός θησαυρός τέχνης και πολιτισμού κρύβεται στα ράφια της ιστορικής βιβλιοθήκης, που περιλαμβάνει 280.000 βιβλία, συλλογές σημαντικών προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών. Στο ισόγειο χώρο εκτίθενται οι πιο σημαντικές συλλογές, ενώ στον πρώτο όροφο συναντά κανείς και τις πιο σύγχρονες.

Μεταξύ άλλων φιλοξενείται η Βιβλιοθήκη του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Κωνσταντίνου Σβολόπουλου, που επικεντρώνεται στην ιστορία του Μακεδονικού και του Κυπριακού ζητήματος, καθώς και η σημαντική συλλογή του Κ. Θ. Δημαρά, που θεματικά καλύπτει ενδιαφέροντα φιλολογικά και ιστορικά.  Το ενδιαφέρον των μελών κέντρισε και η έκθεση Αγιογραφίας που φιλοξενείται στο ίδρυμα.

Τα μέλη των ΚΑΠΗ εντυπωσιάστηκαν επίσης από τη Ναυτική Συλλογή του ιδρύματος, που φιλοξενεί ευρήματα από τις έρευνες στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, αλλά και  αντικείμενα που υπήρχαν στα πλοία των προηγούμενων αιώνων (εξάντες, οκτάντες κ.ά.) και που έχουν συλλεγεί από τον Πάνο Λασκαρίδη, τον πρόεδρο του ιδρύματος, καταξιωμένο επιχειρηματία στον χώρο της Ναυτιλίας και εθνικό ευεργέτη.

Το ίδρυμα, το οποίο αποτελεί πύλη πολιτισμού, ενθουσίασε τα μέλη των ΚΑΠΗ που προμηθεύτηκαν ενημερωτικό υλικό και για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του.

Τα μέλη συνόδεψαν η Βάσω Χατζηεμμανουήλ, εργοθεραπεύτρια και οι εθελόντριες Γεωργία Παπαρούνα και Μαρία Ιακωβίδου, πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet