Στο «Αντ. Τρίτσης» εντάσσεται το έργο ανάπλασης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς
Κοινωνία

Στο «Αντ. Τρίτσης» εντάσσεται το έργο ανάπλασης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς

Την ένταξη του έργου «1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς (ανάπλαση-αναδιαρρυθμίσεις διατηρητέου και προσθήκη πτέρυγας)» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με ποσό χρηματοδότησης 1.747.301,91 ευρώ, ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το έργο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται από τον Δήμο Κηφισιάς, με ιδίους πόρους. Η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στα σχετικά προϋπολογισμένα κονδύλια του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Κηφισιάς να διατεθούν και να αξιοποιηθούν για άλλα απαραίτητα έργα, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο προβλέπει:

  1. Την προσθήκη νέας πτέρυγας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, η οποία αφορά στην κατασκευή του κτηρίου της νέας πτέρυγας του σχολείου συνολικής επιφάνειας 1.816,02τ.μ. (αίθουσες διδασκαλίας, χώρος εργαστηρίων κ.ά.).
  2. Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος συνολικής ισχύος 10kW στην οροφή του κτηρίου, παρέμβαση η οποία θα το αναβαθμίσει στην ενεργειακή κατηγορία Α (κτήριο με σχεδόν μηδενική κατανάλωση).

Mάλιστα, ο Δήμος Κηφισιάς έχει καταθέσει 11 προτάσεις έργων σε προγράμματα του «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού προϋπολογισμού 17.954.204,32 ευρώ.  Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του Δήμου, για την προετοιμασία, σύνταξη και υποβολή των προτάσεων υπήρξε πολύμηνη και οργανωμένη προσπάθεια στην οποία ενεπλάκησαν σειρά από αιρετά, μετακλητά και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Κηφισιάς, τα οποία εργάστηκαν με συστηματικότητα για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η όλη διαδικασία.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, δήλωσε σχετικά:

«Αυτή είναι η πρώτη ένταξη έργου στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” από σειρά προτάσεων που έχουμε υποβάλει. Πρόκειται για προτάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία κι Εκάλη, ενώ αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους κατοίκους των πόλεών μας. Δεκάδες έργα είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Κηφισιάς, ύψους πολλών εκατομμυρίων, ενώ βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση και αξιοποιούμε κάθε πηγή χρηματοδότησης για μεγάλα έργα.

»Ευχαριστώ όλους τους υπαλλήλους του Δήμου μας που εργάστηκαν για την υποβολή των προτάσεων στον Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”,  το αρμόδιο τμήμα Σχεδιασμού Χρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων, καθώς και τους συναρμόδιους αντιδημάρχους και εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet