Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων μαθητών η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων μαθητών η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηφισιάς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηφισιάς χαιρετίζει τον αγώνα των μαθητών του Λυκείου της Ν. Ερυθραίας και όλων των μαθητών της χώρας με αιτήματα να καταργηθεί ο νόμος που εξισώνει τα πτυχία ιδιωτικών κολλεγίων με τα πτυχία των ΑΕΙ, να μην θεσπιστεί η βάση του 10 για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και επαρκής χρηματοδότηση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Η εξίσωση των πτυχίων  των κολλεγίων με αυτά των ΑΕΙ είναι σε πλήρη αντίθεση με το άρθρο 16 του Συντάγματος, που απαγορεύει τη σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες, λέει η Ένωση, προσθέτοντας ότι έχει καταγγελθεί από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών, το γονεϊκό κίνημα, φορείς όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο κ.λπ.

Ο στόχος είναι προφανής, λένε οι γονείς, να αποκλειστούν από την Ανώτατη Εκπαίδευση δεκάδες χιλιάδες μαθητές και να αναγκαστούν να πληρώσουν ιδιωτικά κολλέγια για να πάρουν τίτλους σπουδών χαμηλής ποιότητας.

Τα μέτρα αυτά είναι μέρος της γενικότερης πολιτικής υποχρηματοδότησης, απαξίωσης και εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, υποστηρίζει η Ένωση, λέγοντας ότι το «παζλ» συμπληρώνουν: 

  • Οι τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς σε όλες τις βαθμίδες.
  • Η εγκατάλειψη των σχολικών υποδομών.
  • Το σχέδιο διεξαγωγής προαγωγικών εξετάσεων στο Λύκειο με το τσεκούρι της τράπεζας θεμάτων.
  • Η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και εισαγωγή του άγριου ανταγωνισμού όλων με όλους.
  • Το «ν+2» (διαγραφές φοιτητών που δεν ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στη διορία των ετών σπουδών  +2.
  • Η εξώθηση των ΑΕΙ να υποταχθούν σε ιδιωτικά κεφάλαια για να επιβιώσουν.

«Καλούμε τους γονείς να κινητοποιηθούν για να τα ανατρέψουν, όπως ανατράπηκε το 2006, η απόπειρα κατάργησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, όπως ανατράπηκε η εισαγωγή τράπεζας θεμάτων το 2015, όπως ανατράπηκαν οι μέχρι τώρα προσπάθειες εφαρμογής της βάσης του 10 για την εισαγωγή στα ΑΕΙ» τονίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία επίσης προαναγγέλλεται η συμμετοχή στην κινητοποίηση των μαθητών τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, στις 12:00, στα Προπύλαια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet