Στο συνέδριο της Ένωσης Σημαντικών Κοιμητηρίων της Ευρώπης εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στο συνέδριο της Ένωσης Σημαντικών Κοιμητηρίων της Ευρώπης εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Κηφισιάς

Στις 15-17 Σεπτεμβρίου 2022, στο Βελιγράδι της Σερβίας έλαβε χώρα η ετήσια γενική συνέλευση και το συνέδριο της Ένωσης των Σημαντικών Κοιμητηρίων της Ευρώπης (Association of Significant Cemeteries in Europe), στην οποία ανήκει ο Δήμος Κηφισιάς για το Κοιμητήριο της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς.

Η Ένωση τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και λειτουργεί από το έτος 2002, στην οποία εντάχθηκε ο Δήμος Κηφισιάς το έτος 2017, με πρωτοβουλία της τέως Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς Ρένας Πολίτη.

Ο Δήμος και η Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς εκπροσωπήθηκαν στο συνέδριο από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Παπαδόπουλο και την κοινοτική σύμβουλοΡάνια Ντάλλη, αντίστοιχα και συμμετείχαν στις ψηφοφορίες της γενικής συνέλευσης, στο διάλογο για την υλοποίηση των σχεδίων που θα λάβουν χώρα στους επόμενους μήνες και αντάλλαξαν απόψεις με εκπροσώπους Δήμων και άλλων φορέων σε σχέση με την ιστορικότητα και την πολιτιστική κληρονομιά των ταφικών μνημείων και με την διαχείριση των προβλημάτων των κοιμητηρίων που υπάγονται στην Ένωση. Η κ. Ντάλλη συμμετείχε στο συνέδριο με ομιλία στα αγγλικά, με θέμα «Κοιμητήριο Κηφισιάς: μία μελέτη περίπτωσης για την ανοικτότητα».

Σκοπός της Ένωσης είναι η ανάδειξη των κοιμητηρίων των πόλεων μέσα από την επισκεψιμότητά τους και τη διάδοση της ιστορίας και της προσφοράς τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet